Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

A fost anunțat programul zilei 1 la Laver Cup! Când joacă Roger Federer și Rafael Nadal la dublu

Irina Aldea

Actualizat 22/09/2022 la 16:08 GMT+3

Organizatorii turneului Laver Cup au anunțat ordinea de joc din prima zi de concurs la Londra, iar Roger Federer și Rafael Nadal vor face echipă la dublu, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.

Rafael Nadal & Roger Federer

Credit imagine: Getty Images

Roger Federer a anunțat săptămâna trecută că se va retrage din tenis după Laver Cup, competiție care va începe vineri la Londra, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player. Campionul elvețian, cu 20 de titluri de Grand Slam în palmares, va evolua doar la dublu, alături de marele său rival, dar și bun prieten, Rafael Nadal.
Cei doi îi vor întâlni în ultimul meci al zilei de vineri pe Jack Sock și Frances Tiafoe în ceea ce va reprezenta ultimul duel din cariera marelui Roger Federer, în jurul orei 22.30, ora României. Partida va fi transmisă în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player, după încheierea meciului dintre Andy Murray și Alex De Minaur.
CITEȘTE ȘI:

Programul zilei 1 la Laver Cup 2022 a fost anunțat: Federer, Nadal, Murray, Tsitsipas și Ruud intră în acțiune pentru echipa Europei

În primul meci al zilei de la Laver Cup, care începe în jurul orei 14.45, se vor duela Casper Ruud și Jack Sock, pentru ca mai apoi să joace Stefanos Tsitsipas împotriva lui Diego Schwartzman. În sesiunea de seară, care începe la ora 21, se vor duela Andy Murray și Alex De Minaur, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Turneul se joacă pe parcursul a trei zile, primele două zile fiind formate dintr-o sesiune de zi și una de noapte, iar în cea de-a treia zi e programată doar o sesiune de zi. În fiecare zi se dispută patru meciuri - trei de simplu și unul de dublu. Toate meciurile se dispută în sistemul cel mai bun din trei seturi.
Dacă jucătorii sunt la egalitate după primele două seturi, în decisiv se joacă pe sistemul de departajare până la 10 puncte. Fiecare victorie îi aduce echipei un punct vineri, două puncte sâmbătă și trei puncte duminică. Prima echipă care ajunge la 13 puncte (dintr-un total de 24 de puncte disponibile) câștigă trofeul. În cazul în care scorul e 12:12 la finalul tuturor meciurilor, se joacă un al cincilea meci ("Decider") în ultima zi pentru a stabili câștigătorul.
  • Echipa Europei: Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray, Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud, Matteo Berrettini (rezervă), Bjorn Borg (căpitan) și Thomas Engqvist (vicecăpitan)
  • Echipa Lumii: Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Diego Schwartzman, Alex de Minaur, Frances Tiafoe, Jack Sock, Tommy Paul (rezervă), John McEnroe (căpitan), Patrick McEnroe (vicecăpitan)
Laver Cup, ultimul turneu din cariera marelui Roger Federer, este în direct în perioada 23-25 septembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
picture

Se apropie Laver Cup 2022, cu Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo