Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce meciuri va juca Federer la Laver Cup? Antrenorul elvețianului a oferit explicații suplimentare

Nicu Savin

Publicat 17/09/2022 la 12:26 GMT+3

Roger Federer va juca săptămâna viitoare la Laver Cup, ceea ce va fi ultima sa reprezentație ca jucător profesionist. Starea fizică a elvețianului nu este deloc bună și nu se știe deocamdată cât va putea evolua în competiția de la Londra. Antrenorul său, Severin Luthi, a oferit explicații pe acest subiect, fără a preciza dacă "Swiss Maestro" va putea juca la simplu sau doar la dublu.

Roger Federer, un maestru al Grand Slam-urilor! Cele mai frumoase puncte reușite în turneele majore

Roger Federer a decis să se retragă din tenisul profesionist după Laver Cup, turneul care aduce față în față Team Europe și Team World și care va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player între 23 și 26 septembrie.
Federer a încercat din răsputeri să revină la cel mai înalt nivel, dar problemele fizice l-au împiedicat și a hotărât să agațe racheta în cui. Starea sa fizică este îngrijorătoare înainte de Laver Cup și nu se știe deocamdată în câte meciuri va putea evolua.
Severin Luthi, antrenorul său, a vorbit deschis despre acest subiect și a dat de înțeles că "Swiss Maestro" nu știe în ce partide va juca, urmând ca totul să se decidă în funcție de felul în care se va simți la antrenamentele de săptămâna viitoare. Tehnicianul a subliniat că Roger nu pare deloc emoționat, dar e convins că reacția publicului din O2 Arena îl va copleși.
"Nimic nu este încă definitiv. M-am antrenat cu el săptămâna trecută, vom fi din nou pe teren săptămâna viitoare. Scopul este ca Roger să poată juca. Nu este încă sigur dacă o va face la simplu sau la dublu. Vrea să fie în echipă și să încerce să joace. Nu vrea să se arate, dar cred că reacția publiculuiar putea să-l copleșească", a spus Luthi pentru elvețienii de la Tages Anzeiger.

Federer va fi ovaționat de 20.000 de fani la Laver Cup

Un număr mare de fani doresc să vadă pe viu ultima reprezentație a lui Federer în cadru oficial. Laver Cup se va disputa în O2 Arena din Londra, o sală cu o capacitate de 20.000 de locuri. Biletele s-ar fi vândut oricum ca pâinea caldă, deoarece Federer, Nadal, Djokovic și Murray vor fi toți la start, dar după anunțul retragerii elvețianului prețurile au explodat.
Conform presei engleze, un bilet a ajuns să coste până la 15.000 de £ pe site-urile de revânzare. Ultimul meci al lui Federer ar putea avea loc duminica viitoare și este de așteptat ca momentul să fie extrem de emoționant.
Federer va face parte din Team Europe, alături de Nadal, Djokovic, Murray, Ruud și Tsitsipas, în timp ce Team World va fi alcătuită din Fritz, Auger-Aliassime, Scwartzmann, De Minaur, Tiafoe și Sock. Roger Federer a fost printre oamenii care au finanțat fondarea Laver Cup, în 2017, și a participat la 4 dintre cele 5 ediții care au avut loc până acum.
Laver Cup, ultimul turneu din cariera marelui Roger Federer, este în direct, în perioada 23-26 septembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo