Federer, care are în palmares 20 de titluri de Grand Slam şi este unul dintre cei mai buni jucători din istorie, va spune vineri adio tenisului printr-un un meci de dublu în care va evolua alături de rivalul şi prietenul său Rafael Nadal, la competiţia Laver Cup de la Londra.
O bună ocazie pentru Sampras de a-şi aminti singura lor confruntare de la Wimbledon, câştigată de tânărul şi talentatul Federer, care avea atunci doar 19 ani.
"Nu ştiu de unde să încep, aşa că voi începe chiar cu începutul", a spus Sampras, adresându-i-se direct lui Federer. "Când ne-am cunoscut prima dată, aveai doar 19 ani, erai un jucător promiţător, dar deja se vorbea mult despre tine. Am oferit o bătălie grozavă pe terenul central de la Wimbledon şi m-ai învins în cinci seturi", şi-a amintit Sampras, care câştigase precedentele patru titluri pe iarba londoneză, având în total şapte trofee cucerite la All England Club.
Laver Cup
Retragerea lui Roger Federer l-a pus pe gânduri pe Novak Djokovic! Care este dorința lui Nole
28/09/2022 LA 11:31

Sampras, despre Federer: "Ne va fi dor de tine"

Sampras avea să câştige un ultim titlu de Mare Şlem la US Open, în 2002, înainte de a se retrage. În următoarele două decenii, el a văzut cum evoluează cariera uluitoare a lui Federer.
"Nu ştiam că în următorii douăzeci de ani mai târziu vei câştiga 20 de turnee majore, că vei fi numărul unu timp de mulţi ani, că vei domina sportul nostru - de fapt, că ai făcut totul", a adăugat Sampras, descriindu-l pe Federer drept "un jucător cu adevărat special".
Sampras a lăudat devotamentul lui Roger Federer, spunând că celebrul său joc fluid ascunde munca riguroasă care l-a produs. "Ne va fi dor de tine în jocul nostru", a încheiat americanul.
Sursa: Agerpres
Roger Federer se va retrage din tenis azi, urmând a face pereche cu marele său rival și prieten, Rafa Nadal. Cei doi îi vor întâlni în ultimul meci al zilei de vineri pe Jack Sock și Frances Tiafoe, în jurul orei 22:30, ora României. Partida va fi transmisă în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player, după încheierea meciului dintre Andy Murray și Alex De Minaur.
Înainte de Laver Cup, Federer și ceilalți 3 titani din tenisul mondial - Nadal, Djokovic și Murray - s-au antrenat la Londra în fața unor tribune pline.

Clipe de istorie: Ultimul antrenament al lui Federer, în fața unor tribune pline

Laver Cup
Djokovic, întrebat când se retrage, după ce Federer a spus "adio" tenisului. Răspunsul sârbului
26/09/2022 LA 17:24
Laver Cup
De ce și-a amânat Federer retragerea! Dezvăluirea făcută de tatăl lui Roger: "Atunci voia să anunțe!
26/09/2022 LA 16:47