Cel mai elegant și înzestrat jucător de tenis din istorie va juca astăzi ultimul său meci oficial, în cadrul Laver Cup. Cu o zi înainte de competiție, Federer a fost întrebat despre subiectul "GOAT-ului" în tenis. Roger a admis că natura umană duce mereu la comparații și s-a dat exemplu pe el, când se raportează la cei 4 copii ai săi.
"Sa fim cinstiți. Este un subiect care poate duce la o conversație bună și o dezbatere distractivă. Putem vorbi despre asta la nesfârșit, dar este puțin prostesc că suntem comparați mereu. Dar știu că este inevitabil, condiția umană ne duce la asta și o fac și eu, de exemplu, cu copiii mei. Am patru și, chiar dacă nu ar trebui, e imposibil să nu compar. Dar este imposibil să alegi unul sau altul” , și-a început Federer discursul, pentru APNews.
Chiar și așa, să dai un răspuns corect și obiectiv la întrebarea "Cine e cel mai bun tenismen din istorie?" e imposibil, fiind extrem de multe variabile care trebuie luate în calcul. Totul ține de subiectivitatea fiecărui fan al sportului alb, iar cei 3 "titani" nu sunt foarte interesați de această dezbatere.
Laver Cup
Retragerea lui Roger Federer l-a pus pe gânduri pe Novak Djokovic! Care este dorința lui Nole
28/09/2022 LA 11:31
"Este mai bine să domini ani la rândul sau există mai mult merit pentru cel care revine la cel mai înalt nivel după o accidentare? Este mai important să câștigi când ești tânăr sau când ești veteran? Sunt succesele pe hard sau pe iarbă mai importante? Dezbaterea este nesfârșită. Personal, nu-mi pasă și când m-au depășit nu m-am gândit nici măcar la statistici sau dacă câștigă mai mult sau mai puțin. Nu cred că vreunul dintre noi va fi mai fericit decât ceilalți pentru că își va încheia cariera cu mai multe Grand Slamuri", a mai spus Federer.

Laver Cup, ziua 1: Când joacă Federer meciul de retragere

Roger Federer a anunțat săptămâna trecută că se va retrage din tenis după Laver Cup, competiție care va începe vineri la Londra, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player. Campionul elvețian, cu 20 de titluri de Grand Slam în palmares, va evolua doar la dublu, alături de marele său rival, dar și bun prieten, Rafael Nadal.
Cei doi îi vor întâlni în ultimul meci al zilei de vineri pe Jack Sock și Frances Tiafoe în ceea ce va reprezenta ultimul duel din cariera marelui Roger Federer, în jurul orei 22.30, ora României. Partida va fi transmisă în direct, după încheierea meciului dintre Andy Murray și Alex De Minaur.
În primul meci al zilei de la Laver Cup, care începe în jurul orei 14.45, se vor duela Casper Ruud și Jack Sock, pentru ca mai apoi să joace Stefanos Tsitsipas împotriva lui Diego Schwartzman. În sesiunea de seară, care începe la ora 21, se vor duela Andy Murray și Alex De Minaur.
Turneul se joacă pe parcursul a trei zile, primele două zile fiind formate dintr-o sesiune de zi și una de noapte, iar în cea de-a treia zi e programată doar o sesiune de zi. În fiecare zi se dispută patru meciuri - trei de simplu și unul de dublu. Toate meciurile se dispută în sistemul cel mai bun din trei seturi.
Dacă jucătorii sunt la egalitate după primele două seturi, în decisiv se joacă pe sistemul de departajare până la 10 puncte. Fiecare victorie îi aduce echipei un punct vineri, două puncte sâmbătă și trei puncte duminică. Prima echipă care ajunge la 13 puncte (dintr-un total de 24 de puncte disponibile) câștigă trofeul. În cazul în care scorul e 12:12 la finalul tuturor meciurilor, se joacă un al cincilea meci ("Decider") în ultima zi pentru a stabili câștigătorul.
Laver Cup
Djokovic, întrebat când se retrage, după ce Federer a spus "adio" tenisului. Răspunsul sârbului
26/09/2022 LA 17:24
Laver Cup
De ce și-a amânat Federer retragerea! Dezvăluirea făcută de tatăl lui Roger: "Atunci voia să anunțe!
26/09/2022 LA 16:47