Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laver Cup: 2-2 după prima zi | Dublul Federer/Nadal, învins dramatic în ultimul meci al zilei

Irina Aldea

Actualizat 24/09/2022 la 02:42 GMT+3

Roger Federer și-a luat rămas bun de la tenis azi, la Laver Cup 2022. La acest super-eveniment sportiv, elvețianul a făcut în premieră parte din aceeași echipă cu marii săi rivali, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray. Acțiunea de la Laver Cup poate fi urmărită în direct pe Eurosport și Eurosport Player.

Se apropie Laver Cup 2022, cu Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray

Roger Federer și Rafael Nadal, învinși de Sock și Tiafoe

UPDATE | Jack Sock și Frances Tiafoe câștigă meciul cu Roger Federer și Rafael Nadal, scor 4-6, 7-6 (2), 11-9, după două ore și 16 minute de joc. Acesta a fost ultimul meci din cariera marelui Roger Federer.
UPDATE | Jack Sock și Frances Tiafoe câștigă setul 2, 7-6 (2), după o oră și 13 minute de joc.
UPDATE | Scene superbe pe O2 Arena, din Londra. Novak Djokovic le oferă sfaturi lui Roger Federer și Rafael Nadal.
picture

Novak Djokovic, sfaturi pentru Federer și Nadal la Laver Cup, în meciul cu Sock și Tiafoe

UPDATE | Rafael Nadal a fost foarte aproape de a reuși punctul serii în meciul cu Sock și Tiafoe.
picture

Nadal a fost aproape de a reuși punctul serii la Laver Cup, în meciul de retragere al lui Federer

UPDATE | Roger Federer și Rafael Nadal au câștigat setul inaugural al confruntării cu Sock și Tiafoe cu scorul de 6-4, după 42 de minute de joc.
UPDATE | Incredibil! Roger Federer lovește PRIN fileu și se bucură pentru punctul câștigat, doar pentru a-l pierde ulterior, la revederea fazei. Comentatorii englezi, reacție promptă: Doar Roger putea lovi așa!
picture

Federer a pierdut un punct pe care credea că l-a câștigat! Reacția comentatorilor: "Doar el putea"

UPDATE | A început ultimul duel de la Laver Cup 2022, Federer/Nadal - Sock/Tiafoe, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player. Rafael Nadal începe la serviciu pentru echipa Europei
picture

S-a cutremurat O2 Arena! Reacția publicului la ultima intrare pe teren a lui Federer, la Londra

UPDATE | Carlos Alcaraz urmărește îndeaproape meciul de retragere al lui Roger Federer.
UPDATE | De la ora 00:10 începe ultimul meci de astăzi, duelul de dublu dintre Federer/Nadal și Sock/Tiafoe, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.

De Minaur aduce primul punct pentru echipa Lumii

UPDATE | Alex De Minaur a adus primul punct pentru echipa Lumii, după ce l-a învins pe Andy Murray cu scorul de 5-7, 6-3, 10-7, după două ore și 30 de minute de joc.
UPDATE | Alex De Minaur câștigă setul al doilea al confruntării cu Andy Murray, scor 6-3, după 47 de minute de joc! Urmează super tiebreak-ul.
UPDATE | Andy Murray câștigă setul inaugural al partidei cu Alex De Minaur, cu scorul de 7-5, după o oră și 22 de minute de joc.
picture

Andy Murray a reușit un punct senzațional în primul set al duelului cu De Minaur, de la Laver Cup

UPDATE | A început al treilea duel de la Laver Cup 2022, Andy Murray - Alex De Minaur, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
UPDATE | De la ora 21:10, începe ultimul meci de simplu de astăzi, duelul dintre Andy Murray și Alex De Minaur, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.

Stefanos Tsitsipas câștigă al doilea punct al echipei Europei

UPDATE | Stefanos Tsitsipas s-a impus și în setul 2 al meciului cu Diego Schwartzman, scor 6-1, și a adus al doilea punct al echipei lui Bjorn Borg. Partida, încheiată cu scorul de 6-2, 6-1, s-a încheiat după o oră și 17 minute de joc.
UPDATE | În startul setului 2, un protestatar a pătruns pe teren și și-a dat foc la o mână. Tsitsipas și Schwartzman au privit șocați spre fileu, unde se afla băiatul, în timp ce forțele de ordine au intrat pe teren să-l scoată din sală.
picture

Moment șocant la Laver Cup! Un protestatar și-a dat foc pe teren, în fața lui Federer și Nadal

UPDATE | Stefanos Tsitsipas, reprezentantul echipei Europei, a câștigat primul set al partidei cu Diego Schwartzman, scor 6-2, după 36 de minute de joc.
picture

Stefanos Tsitsipas, punct genial în primul set al meciului cu Schwartzman

UPDATE | A început meciul dintre Stefanos Tsitsipas și Diego Schwartzman, cu grecul la serviciu.
UPDATE | Începe în curând meciul dintre Stefanos Tsitsipas și Diego Schwartzman, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.

Casper Ruud aduce primul punct pentru echipa Europei

UPDATE | Al doilea jucător al lumii și cel mai bine clasat jucător din echipa Europei, Casper Ruud, aduce primul punct pentru trupa lui Bjorn Borg. Norvegianul s-a impus în fața lui Jack Sock cu scorul de 6-4, 5-7, 10-7, după o oră și 49 de minute de joc.
UPDATE | Jack Sock câștigă manșa secundă a meciului cu Casper Ruud, scor 7-5, după 51 de minute de joc. Avem, așadar, super tiebreak la primul meci de la Laver Cup.
UPDATE | Casper Ruud, reprezentantul echipei Europei, a câștigat primul set al confruntării cu Jack Sock, scor 6-4, după 41 de minute de joc.
picture

Jack Sock, punctul meciului cu Casper Ruud la Laver Cup! Echipa Lumii, în picioare

UPDATE | A început meciul Casper Ruud - Jack Sock, cu norvegianul la serviciu. Meciul poate fi urmărit în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
UPDATE | Începe în curând meciul dintre Casper Ruud și Jack Sock, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player. Azi, fiecare victorie se recompensează cu un punct, sâmbătă cu 2 puncte, iar duminică cu 3 puncte.

Momente amuzante înainte de retragerea lui Roger Federer

UPDATE Andy Murray și Novak Djokovic au fost responsabilii cu buna-dispoziție, înainte de ultimul meci din cariera marelui Roger Federer.
Nole și Roger au avut un schimb amuzant de replici la conferința de presă, subiectul fiind Wimbledon 2019. Sârbul i-a administrat elvețianului una dintre cele mai dure înfrângeri ale carierei, în finala de acum 2 ani de la All England Club, acolo unde deși a avut două mingi de meci, Roger nu i-a putut ține piept sârbului, care s-a impus la finalul unui meci fantastic, încheiat cu scorul de 7-6, 1-6, 7-6, 4-6, 13-12, după patru ore și 57 de minute de joc.
Vorbind despre partidele memorabile dintre el și Federer, Nole a făcut referire la finala US Open 2007, prima din carieră. Roger a crezut că "a scăpat" de amintirea ultimului act de la Wimbledon 2019, dar nu s-a întâmplat așa.
  • Novak Djokovic: Păi, voi alege prima mea finală de Grand Slam, la US Open din 2007, am pierdut acel meci.
  • Roger Federer: E drăguț acum cu mine (râde). Îți mulțumesc, Novak.
  • Novak Djokovic: Stai că nu am terminat (râde).
  • Roger Federer: Acum ne vom aminti și de celelalte 20+ meciuri pe care le-am jucat împreună (râde).
  • Novak Djokovic: Aceea a fost prima mea finală de Grand Slam, a fost o experiență remarcabilă pentru mine la acel moment. A fost primul meci care mi-a dat încredere că aș putea juca la acel nivel. Dar trebuie să amintesc de finala din 2019 de la Wimbledon. Scuze, Roger (râde).
  • Roger Federer: Ce s-a întâmplat atunci? Am blocat acea amintire, nu mai știu (râde).
În ceea ce îl privește pe Murray, acesta a fost rugat să vină cu un detaliu "picant" despre Federer, pe care fanii să nu îl cunoască.
"Nu știu dacă este bine să o spun în fața camerei sau nu. Este foarte popular în vestiar, e foarte prietenos cu toți. Dar este și foarte-foarte zgomotos, face mereu gălăgie când se uită la alte meciuri. Țipă în fața televizorului. Oamenii s-ar putea să nu se aștepte la așa ceva din partea lui, dar da, mereu face mult zgomot în vestiar", a dezvăluit scoțianul.
Câștigător a 3 titluri de Grand Slam, Andy Murray, renumit pentru simțul umorului foarte dezvoltat, a făcut gluma zilei la Laver Cup joi, cu o zi înainte de începerea partidelor la Londra. La o fotografie cu el alături de Federer, Nadal și Djokovic, britanicul a pus o descriere care a smuls o mulțime de zâmbete și chiar hohote de râs: "Big 3 + un clovn. Nu vezi foarte des astfel de antrenamente. Ce privilegiu absolut să fiu pe teren cu acești băieți pentru ultima oară".

Nadal, mesaj special pentru Federer, înainte de ultimul meci din cariera elvețianului

UPDATE Sportul mondial se oprește în loc astăzi pentru cel puțin două ore, pentru că unul dintre cei mai mari sportivi din istorie, Roger Federer, dispută ultimul său meci. Va fi o partidă de dublu, în cadrul Laver Cup, în care elvețianul îl va avea lângă el pe Rafa Nadal. Vorbim de cei doi jucători care au oferit poate cea mai frumoasă rivalitate din istoria sportului, încrâncenarea din disputele lor antologice fiind dublată de o prietenie sinceră departe de terenul de tenis.
În contextul relației speciale dintre cei doi, Federer a fost extrem de emoționat să îi asculte discursul lui Rafa, în conferința de presă ce a precedat Laver Cup. FedEx a făcut eforturi să nu izbucnească în lacrimi, fiind vizibil mișcat de cuvintele frumoase ale "Matadorului".
"Am trăit împreună lucruri extraordinare. Nu voi uita niciodată că am fost prezent la acest eveniment memorabil. Sunt foarte entuziasmat. Sper că voi putea juca bine și, alături de Roger, să creăm un moment frumos și să câștigăm un meci. Abia aștept să joc din nou alături de Roger. A fost cel mai important jucător din cariera mea", a spus Rafael Nadal.
Probabil unul dintre cei mai reprezentativi sportivi din istorie. Dacă vorbim despre perfecțiune pe terenul de tenis, vorbim despre Roger | Nadal, despre Federer

Programul transmisiunilor la Laver Cup 2022, ultimul turneu al lui Roger Federer

UPDATE Roger Federer se va retrage din tenis azi, urmând a face pereche cu marele său rival și prieten, Rafa Nadal. Cei doi îi vor întâlni în ultimul meci al zilei de vineri pe Jack Sock și Frances Tiafoe, în jurul orei 22:30, ora României. Partida va fi transmisă în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player, după încheierea meciului dintre Andy Murray și Alex De Minaur.
În primul meci al zilei de la Laver Cup, care începe în jurul orei 14:45, se vor duela Casper Ruud și Jack Sock, pentru ca mai apoi să joace Stefanos Tsitsipas împotriva lui Diego Schwartzman. În sesiunea de seară, care începe la ora 21:00, se vor duela Andy Murray și Alex De Minaur.
Turneul se joacă pe parcursul a trei zile, primele două zile fiind formate dintr-o sesiune de zi și una de noapte, iar în cea de-a treia zi e programată doar o sesiune de zi. În fiecare zi se dispută patru meciuri - trei de simplu și unul de dublu. Toate meciurile se dispută în sistemul cel mai bun din trei seturi.
Dacă jucătorii sunt la egalitate după primele două seturi, în decisiv se joacă pe sistemul de departajare până la 10 puncte. Fiecare victorie îi aduce echipei un punct vineri, două puncte sâmbătă și trei puncte duminică. Prima echipă care ajunge la 13 puncte (dintr-un total de 24 de puncte disponibile) câștigă trofeul. În cazul în care scorul e 12:12 la finalul tuturor meciurilor, se joacă un al cincilea meci ("Decider") în ultima zi pentru a stabili câștigătorul.
Ieri, Federer a participat la un antrenament cu tribunele pline, la Londra, alături de ceilați titani: Nadal, Djokovic și Murray.
picture

Clipe de istorie: Ultimul antrenament al lui Federer, în fața unor tribune pline

Știrea inițială

Tot ce trebuie să știi despre Laver Cup, ultimul turneu din cariera lui Roger Federer

Laver Cup este fără doar și poate unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului 2022, prin prisma anunțului făcut de Roger Federer cu câteva zile înainte. Super-campionul elvețian a transmis joi, pe 15 septembrie, faptul că Laver Cup este ultima competiție la care va participa, urmând ca apoi să-și ia rămas bun de la sportul în cadrul căruia a scris istoria cu litere de aur.
Totodată, Laver Cup 2022 marchează o premieră extrem de specială în tenisul mondial masculin. Pentru prima dată în istorie, Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și chiar Andy Murray vor face parte din aceeași echipă, în loc să fie rivali, ca până acum. Astfel, spectacolul reprezintă o garanție la Londra, la finalul unei săptămâni dificile pentru poporul englez, o săptămână care a debutat cu înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a.
CITEȘTE ȘI:

Tot ce trebuie să știi despre Laver Cup 2022, în direct pe Eurosport și Eurosport Player

Când și unde are loc Laver Cup 2022?
Laver Cup 2022 începe vineri, 23 septembrie, și se încheie duminică, 25 septembrie. Laver Cup are loc anul acesta la Londra. Aceasta se desfășoară prin rotație între diferite orașe gazdă, în Europa și SUA (până acum). Până în prezent, aceste orașe gazdă au fost:
  • 2017 (ediția inaugurală) - Praga, Republica Cehă
  • 2018 - Chicago, Statele Unite ale Americii
  • 2019 - Geneva, Elveția
  • 2020 - nu a avut loc din cauza pandemiei de coronavirus
  • 2021 - Boston, Statele Unite ale Americii
Care este formatul Laver Cup?
Laver Cup este un turneu internațional de tenis masculin pe echipe care se joacă între echipa Europei și echipa Lumii (formată din jucători din țări din afara Europei). Turneul a fost inspirat de Ryder Cup din golf. Turneul se joacă pe parcursul a trei zile, primele două zile fiind formate dintr-o sesiune de zi și una de noapte, iar în cea de-a treia zi e programată doar o sesiune de zi.
În fiecare zi se dispută patru meciuri - trei de simplu și unul de dublu. Toate meciurile se dispută în sistemul cel mai bun din trei seturi. Dacă jucătorii sunt la egalitate după primele două seturi, în decisiv se joacă pe sistemul de departajare până la 10 puncte. Fiecare victorie îi aduce echipei un punct vineri, două puncte sâmbătă și trei puncte duminică. Prima echipă care ajunge la 13 puncte (dintr-un total de 24 de puncte disponibile) câștigă trofeul. În cazul în care scorul e 12:12 la finalul tuturor meciurilor, se joacă un al cincilea meci ("Decider") în ultima zi pentru a stabili câștigătorul.
Cine a avut ideea organizării Laver Cup?
Cupa Laver este creația lui Roger Federer și a agentului său, Tony Godsick, cu scopul de a-l onora pe marele Rod Laver.
Cine alege echipele din Laver Cup?
Căpitanii selectează trei membri ai echipei lor - "căpitanii aleși" Bjorn Borg și John McEnroe. Ceilalți se califică în funcție de clasamentul din ATP. În acest an, echipele au fost selectate după cum urmează:
Echipa Europei
  • Novak Djokovic
  • Rafael Nadal
  • Stefanos Tsitsipas
  • Casper Ruud
  • Roger Federer
  • Andy Murray
  • Matteo Berrettini (rezervă)
  • Bjorn Borg (căpitan)
  • Thomas Engqvist (vicecăpitan)
Echipa Lumii
  • Felix Auger-Aliassime
  • Taylor Fritz
  • Diego Schwartzman
  • Alex de Minaur
  • Frances Tiafoe
  • Jack Sock
  • Tommy Paul (rezervă)
  • John McEnroe (căpitan)
  • Patrick McEnroe (vicecăpitan)
Echipa Europei, parcurs perfect în Laver Cup
Echipa Europei este campioană en-titre în Laver Cup. În 2021 nu s-au putut baza pe Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic, dar au ridicat totuși trofeul pentru a patra oară consecutiv, învingând cu 14-1.
Până acum, scorurile au fost următoarele:
  • 2017 - Echipa Europei a învins echipa Lumii cu 15-9
  • 2018 - Echipa Europei a învins echipa Lumii cu 13-8
  • 2019 - Team Europe a învins echipa Lumii cu 13-11
  • 2020 - Nu s-a jucat din cauza pandemiei de COVID-19
  • 2021 - Echipa Europei a învins echipa Lumii cu 14-1
Va juca Roger Federer la Laver Cup 2022?
Roger Federer spune că intenționează să joace la Laver Cup, iar după aceea se va retrage din tenis. El urmează să susțină o conferință de presă miercuri dimineață. Restul celor două echipe vor avea conferințe de presă joi.
Încă nu se știe dacă și când va juca Federer în cadrul Laver Cup. Patru meciuri - trei de simplu și unul de dublu - se joacă în fiecare zi, de vineri până duminică. Programul turneului Laver Cup 2022 este stabilit, dar nu și meciurile. Roger Federer este acum cel mai slab clasat jucător de simplu din echipa Europei. El nu a mai jucat un meci competitiv din iulie 2021.
Este foarte posibil ca Roger Federer să joace la dublu în Laver Cup. Mai mulți dintre coechipierii săi și-au exprimat deja interesul de a face pereche cu el - inclusiv Andy Murray, care spune că ar fi "cu adevărat special" să facă echipă cu el în ultimul său eveniment.
Ce a făcut Roger Federer în edițiile precedente la Laver Cup?
Roger Federer nu a jucat în ediția de anul trecut a Laver Cup din cauza unei accidentări.
În 2019, rezultatele sale au fost următoarele:
  • Ziua 1 - Dublu cu Alexander Zverev vs. Denis Shapovalov/Jack Sock, câștigat cu 6-3, 7-5
  • Ziua 2 - Simplu vs. Nick Kyrgios, câștigat cu 6-7 (5), 7-5, 10-7
  • Ziua 3 - Dublu cu Stefanos Tsitsipas vs John Isner/Jack Sock, pierdut cu 5-7, 6-4, 10-8
  • Ziua 3 - Simplu vs. John Isner, câștigat cu 6-4, 7-6 (3)
În 2018, rezultatele sale au fost următoarele:
  • Ziua 1 - Dublu cu Novak Djokovic vs Kevin Anderson/Jack Sock, pierdut cu 6-7 (5), 6-3, 10-6
  • Ziua 2 - Simplu vs. Nick Kyrgios, câștigat cu 6-3, 6-2
  • Ziua 3 - Dublu cu Alexander Zverev vs John Isner/Jack Sock, pierdut 4-6, 7-6 (2), 11-9
  • Ziua 3 - Simplu vs. John Isner, câștigat cu 6-7 (5), 7-6 (6), 10-7
În 2017, rezultatele sale au fost următoarele:
  • Ziua 2 - Simplu vs. Sam Querrey, câștigat cu 6-4, 6-2
  • Ziua 2 - Dublu cu Rafael Nadal vs. Sam Querrey și Jack Sock, câștigat cu 6-4, 1-6, 10-5
  • Ziua 3 - Simplu vs Nick Kyrgios, câștigat cu 4-6, 7-6 (6), 11-9.
Mai sunt disponibile bilete pentru Laver Cup?
Mai sunt încă disponibile bilete pentru Laver Cup, prin intermediul site-ului oficial al turneului. Un număr mare de fani își doresc, pe bună dreptate, să vadă pe viu ultima reprezentație a lui "Swiss Maestro" într-un cadru oficial. Laver Cup se va disputa în O2 Arena din Londra, o sală cu o capacitate de 20.000 de locuri. Biletele s-ar fi vândut oricum ca pâinea caldă, deoarece Federer, Nadal, Djokovic și Murray vor fi toți la start, dar după anunțul elvețianului prețurile au explodat.
Conform presei engleze, un bilet a ajuns să coste până la 15.000 de lire sterline pe site-urile de revânzare. Potrivit surselor din Marea Britanie, ultimul meci al lui Federer ar putea avea loc duminica viitoare și este de așteptat ca momentul să fie extrem de emoționant.
Laver Cup, ultimul turneu din cariera marelui Roger Federer, este în direct, în perioada 23-25 septembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo