Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, încântat de șansa "unică" de a petrece timp cu Federer, Nadal și Murray, la Laver Cup

Bianca Dumitru

Publicat 22/09/2022 la 09:58 GMT+3

Novak Djokovic face parte, alături de Roger Federer, Rafael Nadal și Andy Murray, din echipa Europei de la Laver Cup. Sârbul a vorbit despre șansa de a petrece timp alături de marii săi rivali.

Roger Federer, interviu exclusiv pentru Eurosport, înainte de Laver Cup: "Eram un diamant brut!"

Novak Djokovic este încântat de oportunitatea de a petrece timp alături de marii săi rivali, la Laver Cup. Sârbul face parte din echipa Europei, alături de Roger Federer, Rafael Nadal și Andy Murray.
Este prima dată în ultimii aproape 4 ani când cei 4 sportivi vor fi împreună la o competiție, ultima dată acest lucru întâmplându-se la Australian Open 2019.
Laver Cup 2022 va fi și ultimul lor eveniment în această formulă, pentru că la finalul competiției, Roger Federer se va retrage din tenis.
În aceste condiții, Novak Djokovic s-a arătat încântat că se poate bucura de câteva zile în compania celor cu care s-a luptat intens în ultimii ani pentru cele mai importante trofee din tenis.
"Este grozav că vom avea șansa de a petrece timp de calitate în afara terenului împreună. Vom lua cina ca echipă și vom vorbi despre tenis, sport, viață. În mod normal, nu facem asta în turnee, avem propriile noastre echipe și familii, așa că este unic.
Cu toții vrem să câștigăm și să jucăm bine, dar, în același timp, datorită retragerii lui Roger și a oportunității de a fi alături de unii dintre cei mai mari rivali ai mei din carieră, vreau să împărtășesc cu ei și câteva momente frumoase în afara terenului", a spus Novak Djokovic pentru Eurosport.
Singurul dintre cei 4 tenismeni care nu a ajuns încă la Londra este Rafael Nadal, el urmând să își facă prezența în cursul acestei zile în Anglia. Pe lângă Nadal, Djokovic, Murray și Federer, din echipa Europei mai fac parte Stefanos Tsitsipas și Casper Ruud, în timp ce Matteo Berrettini este rezervă.
Citește și:

FEDERER, PARTENERUL LUI NADAL LA DUBLU, LA LAVER CUP

Roger Federer s-a pregătit la intensitate maximă în ultimele săptămâni pentru a fi în formă la ultimul turneu din carieră, însă nu a reușit să-și dea o șansă la simplu. Prin urmare, marele campion elvețian va juca doar la dublu pentru echipa Europei în cadrul Laver Cup.
Câștigător a 20 de titluri majore, Federer a anunțat și când ar urma să aibă loc ultimul meci din cariera lui. Acesta va fi programat cel mai probabil vineri, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
"Obiectivul meu e să joc la dublu la un nivel acceptabil", a transmis Roger Federer în cadrul unei conferințe de presă.
Ulterior, Swiss Maestro a dezvăluit și că visează să facă pereche cu Rafael Nadal. Între cei doi există o legătură fantastică, iar FedEx vrea să îl aibă pe bunul său amic alături la ultimul meci din carieră:
"Sunt foarte surprins de cât de bine m-am descurcat la antrenamente, aici. Dar decizia a fost luată, voi juca doar la dublu, vineri seară. Poate că voi putea juca alături de Rafa, ar fi visul meu cel mare", a declarat Federer.
Laver Cup, ultimul turneu din cariera marelui Roger Federer, este în direct în perioada 23-25 septembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
picture

Se apropie Laver Cup 2022, cu Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo