Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roger Federer a ajuns la Londra pentru Laver Cup! Mesajul organizatorilor

Bianca Dumitru

Publicat 19/09/2022 la 08:44 GMT+3

Roger Federer a anunțat că se va retrage din tenis după Laver Cup. Deși au apărut informații potrivit cărora elvețianul ar putea să nu joace deloc în competiția de la Londra, cert este că legendarul sportiv va fi prezent alături de echipa Europei.

Roger Federer beendet seine Karriere

Credit imagine: Getty Images

Roger Federer și-a anunțat retragerea din tenis joia trecută. Legendarul tenismen elvețian a renunțat astfel să mai joace în luna octombrie la turneul de acasă, cel de la Basel.
El a ales în schimb să-și ia rămas bun de la tenis în cadrul Laver Cup, eveniment organizat la Londra, în perioada 23-26 septembrie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Duminică, Federer a ajuns în Anglia, organizatorii competiției postând pe rețelele de socializare prima fotografie cu elvețianul, care a adunat mii de aprecieri în doar câteva ore.
Din păcate pentru fanii tenisului de pretutindeni, nu este sigur, cel puțin pentru moment, dacă Roger Federer va juca sau nu vreun meci la Laver Cup, decizia aparținându-i în totalitate.
Citește și:

Federer, doar act de prezență la Laver Cup?

Preparatorul fizic al legendarului sportiv, Pierre Paganini, a pus sub semnul întrebării participarea elvețianului la întâlnirea în care se vor confrunta echipa Europei cu echipa Lumii.
"Va fi o decizie de ultimă oră. Roger s-a antrenat pentru a se testa și a vedea dacă a juca este o decizie bună sau nu", a explicat unul dintre oamenii care cunoaște cel mai bine condiția fizică a elvețianului.
Deocamdată nu știm care este intenția elvețianului, care ar putea încerca să joace cel puțin unul dintre meciurile de dublu ale competiției, unde ar face echipă cu Rafael Nadal în cea mai așteptată reuniune.
Pe lângă Federer și Nadal, echipa europeană va fi formată din Novak Djokovic, Andy Murray, Stefanos Tsitsipas și Casper Ruud, cu Matteo Berrettini ca înlocuitor, în timp ce în echipa Restului Lumii vor juca Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Diego Schwartzman, Jack Sock, Alex de Minaur și Frances Tiafoe, iar Tommy Paul va fi jucător de rezervă în echipa pregătită de John McEnroe.
Cupa Laver, turneu care poate fi urmărit la televizor în România în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player, constă în trei meciuri de simplu și un meci de dublu în fiecare dintre cele trei zile ale competiției.
Victoriile din prima zi valorează un punct, cele din a doua zi două puncte și cele din a treia 3 puncte. Tenismenii pot juca cel mult două meciuri de simplu, în timp ce perechile de dublu nu se pot repeta.
Laver Cup, ultimul turneu din cariera marelui Roger Federer, este în direct, în perioada 23-26 septembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
picture

Se apropie Laver Cup 2022, cu Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo