Novak Djokovic va rămâne mereu în istorie pentru longevitatea sa și pentru capacitatea de a limita dominația lui Roger Federer și Rafael Nadal. Djokovic a câștigat primul său turneu major în 2008, la Australian Open, iar de atunci a mai câștigat încă 20 de turnee de Grand Slam, fiind acum al doilea cel mai titrat câștigător din istoria ATP, cu 21 de turnee majore în palmares.
Consecvența și succesul său l-au făcut să se desprindă de restul circuitului și să se alăture lui Federer și Nadal în ceea ce a fost numit "Big 3". Cu multe bătălii istorice și remarcabile între cei trei legendari tenismeni, mulți se așteptau ca jucătorii să fie rivali și în afara terenului, dar mitul a fost recent demontat de sârb.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Rod Laver surprinde! De ce crede că nu a reușit Kyrgios să-l învingă pe Djokovic la Wimbledon
ACUM 12 ORE

Federer, Nadal și Djokovic, grup exclusiv de WhatsApp

"Este grozav că avem șansa de a petrece timp de calitate împreună în afara terenului. Am luat cina în echipă, am vorbit despre tenis, sport, viață... De obicei nu avem parte de așa ceva în turnee, avem echipele noastre și familiile noastre, așa că acest lucru este unic. Cu toții ne dorim să câștigăm și să ne descurcăm bine în același timp, dar din cauza despărțirii de Roger și a oportunității de a fi alături de unii dintre cei mai mari rivali ai mei din carieră, te face să vrei să timp alături de ei și în afara terenului. Grupul nostru de WhatsApp ne ține împreună, acolo vorbim despre viață, despre sport și tenis", a declarat Djokovic, conform Kurir Sport.
Ultima dată când "The Big 3" a jucat împreună a fost la Roland Garros 2021. Federer s-a retras înainte de meciul din turul 4, în timp ce Nadal și Djokovic s-au confruntat în semifinale. Djokovic a câștigat semifinala epică în 4 seturi înainte de a câștiga titlul de la Roland Garros. Nadal nu a jucat la Wimbledon 2021 din cauza unei accidentări la genunchi. Federer a ieșit în sferturile de finală, devenind ultimul său meci de simplu din istorie în circuit. Djokovic avea să câștige Wimbledon-ul și să egaleze palmaresul lui Federer și Nadal cu 20 de Grand Slam-uri fiecare. Trio-ul se reunește pentru ultima oară la Laver Cup 2022, unde Federer se va retrage din tenisul profesionist. Federer va face echipă cu Nadal pentru meciul de dublu și nu va juca la simplu din cauza limitărilor sale fizice de după operație.
Laver Cup, ultimul turneu din cariera marelui Roger Federer, este în direct în perioada 23-25 septembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.

Se apropie Laver Cup 2022, cu Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray

Tel Aviv Watergen Open
Novak Djokovic a rupt tăcerea la Tel Aviv despre accidentarea de la mână: "Acum bat în lemn!"
ACUM 15 ORE
Tenis
Roger Federer, confesiune amară după retragerea din tenis: "Am pierdut totul, e ironic!"
ACUM 16 ORE