Mulți s-au întrebat în ce stare se află în prezent genunchiul lui Roger Federer. Având în vedere că revenirea sa este programată peste două săptămâni la Laver Cup, unde se crede că va juca un meci de dublu, și că turneul de la Basel se apropie, la sfârșitul lunii octombrie, ne-am aștepta să-l vedem deja activ pe elvețian, antrenându-se la capacitate maximă. Publicația elvețiană Tages Anzeiger a scris despre ce se întâmplă în realitate, vestea fiind tristă pentru fanii elvețianului.
În această vară, singurul lucru pe care am putut să-l vedem de la Federer este o postare pe Instagram, în care a fost văzut antrenându-se în sala de sport și vorbind despre cum totul este pe drumul cel bun, alături de câteva imagini publicitare cu Barilla și pantofii săi On, în care l-am văzut antrenându-se ușor pe terenul de tenis. În afară de asta, Roger a preferat să păstreze tăcerea, însă nu pentru ca revenirea să fie și mai așteptată, ci pentru că aceasta ar urma să nu se producă deloc în viitorul apropiat.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Roger Federer, confesiune amară după retragerea din tenis: "Am pierdut totul, e ironic!"
ACUM 6 ORE

Veste tristă pentru fanii lui Roger Federer înainte de Laver Cup. Ce scriu elvețienii

Potrivit jurnalistului Simon Graf, Roger s-a antrenat în această vară cu fostul jucător Ivo Heuberger, de care este foarte apropiat. Bineînțeles, el dezvăluie că intensitatea antrenamentelor nu este cea la care s-ar aștepta cineva a cărui revenire în circuit este foarte aproape. După ce a fost operat de trei ori, Federer și-a acordat o ultimă șansă de a reveni pe teren și de a-și lua rămas bun jucând tenis competitiv. Intenția sa era de a reveni pe teren la sfârșitul anului 2022 pentru a se pregăti și pentru a face un sezon remarcabil în 2023. El a recunoscut recent acest lucru la inaugurarea unui parc pentru copii din Emmen: "Cum, unde și ce, nu știu încă, dar sunt plin de speranță. Intenția mea este aceea (să joc în 2023) și sunt entuziasmat de asta. Următoarele trei sau patru luni vor fi foarte importante", a spus Roger.
Jurnalistul dezvăluie că zvonurile potrivit cărora ar avea apă la genunchi au fost confirmate de apropiații lui Roger, genunchiul lui fiind inflamat din nou. În acest fel, reabilitarea nu poate continua. Dincolo de Laver Cup, unde poate juca un dublu care nu-l solicită prea mult dacă pare moderat de competitiv (deși în acest moment chiar și acest lucru rămâne sub semnul întrebării), este greu de crezut că Roger va fi disponibil pentru a juca la turneul de la Basel, unde este deja programat să debuteze marți, 26 octombrie (toate biletele sunt deja epuizate pentru acea zi).
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Când i-a cerut Nadal autograful lui Roger Federer! Moment de respect maxim între cele două legende
ACUM 9 ORE
Tenis
Mama lui Roger Federer, dezvăluiri emoționante despre retragere! "A trebuit să se oprească"
ACUM 12 ORE