Liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, este cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile, datorită performanţelor pe care le-a reuşit pe parcursul carierei sale, este de părere fostul mare tenismen american, Pete Sampras, câștigător a 14 titluri de Grand Slam. Este bine cunoscut faptul că Sampras este idolul sârbului.
Nole a doborât de curând un record fabulous deținut de american. Marele campion sârb are în palmares 20 de titluri de Grand Slam și este la egalitate cu elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal, marii săi rivali, alături de care a a dominat lumea tenisului în ultimul deceniu și jumătate.
Tenis
Djokovic îi ține în șah pe organizatorii Australian Open. Anunțul lui Nole
IERI LA 16:17

Novak Djokovic, cel mai mare tenismen din toate timpurile, crede Pete Sampras

În vârstă de 34 de ani, Novak Djokovic este cel mai tânăr jucător din acest trio şi l-a depăşit deja pe Federer ca număr de săptămâni petrecute în fruntea clasamentului ATP. Luna trecută, sârbul şi-a asigurat prezenţa pe prima poziţie în această ierarhie la final de an, pentru a şaptea oară în carieră, doborând astfel recordul pe care îl deţinea împreună cu Sampras.
"Şapte ani, pentru el, sunt sigur că vede asta ca pe un bonus pentru toate turneele majore pe care le-a câştigat. Însă cred că va aprecia şi mai mult acest lucru pe măsură ce va îmbătrâni", a spus Sampras, jucător cu 14 titluri de Grand Slam în palmares.
"El a reuşit aceste performanţe într-o perioadă în care i-a dominat pe doi dintre granzi, pe Roger şi Rafa, şi s-a descurcat foarte bine cu următoarea generaţie de jucători, toate în acelaşi timp. Cred că prin ceea ce a făcut Novak în ultimii zece ani, câştigând turnee majore, fiind constant, terminând pe primul loc mondial timp de şapte ani, pentru mine este un semn clar că este cel mai bun din toate timpurile", a adăugat americanul.
Novak Djokovic, care a cucerit, de asemenea, al 37-lea său titlu de categoria Masters 1.000 ATP luna aceasta la Paris, un record absolut. În plus, el a intrat în posesia trofeului atribuit numărului unu mondial la finele anului, luni, la Torino, după victoria asupra norvegianului Casper Ruud, în cadrul la Turneului Campionilor.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
ATP nu vrea să-și suspende turneele din China! Ce a cerut în cazul Shuai Peng
03/12/2021 LA 14:09
Tenis
Rusia, în semifinalele Cupei Davis. Programul penultimului act
03/12/2021 LA 08:36