Liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, este cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile, datorită performanţelor pe care le-a reuşit pe parcursul carierei sale, este de părere fostul mare tenismen american, Pete Sampras, câștigător a 14 titluri de Grand Slam. Este bine cunoscut faptul că Sampras este idolul sârbului.
Nole a doborât de curând un record fabulous deținut de american. Marele campion sârb are în palmares 20 de titluri de Grand Slam și este la egalitate cu elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal, marii săi rivali, alături de care a a dominat lumea tenisului în ultimul deceniu și jumătate.
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
ACUM 11 ORE

Novak Djokovic, cel mai mare tenismen din toate timpurile, crede Pete Sampras

În vârstă de 34 de ani, Novak Djokovic este cel mai tânăr jucător din acest trio şi l-a depăşit deja pe Federer ca număr de săptămâni petrecute în fruntea clasamentului ATP. Luna trecută, sârbul şi-a asigurat prezenţa pe prima poziţie în această ierarhie la final de an, pentru a şaptea oară în carieră, doborând astfel recordul pe care îl deţinea împreună cu Sampras.
"Şapte ani, pentru el, sunt sigur că vede asta ca pe un bonus pentru toate turneele majore pe care le-a câştigat. Însă cred că va aprecia şi mai mult acest lucru pe măsură ce va îmbătrâni", a spus Sampras, jucător cu 14 titluri de Grand Slam în palmares.
"El a reuşit aceste performanţe într-o perioadă în care i-a dominat pe doi dintre granzi, pe Roger şi Rafa, şi s-a descurcat foarte bine cu următoarea generaţie de jucători, toate în acelaşi timp. Cred că prin ceea ce a făcut Novak în ultimii zece ani, câştigând turnee majore, fiind constant, terminând pe primul loc mondial timp de şapte ani, pentru mine este un semn clar că este cel mai bun din toate timpurile", a adăugat americanul.
Novak Djokovic, care a cucerit, de asemenea, al 37-lea său titlu de categoria Masters 1.000 ATP luna aceasta la Paris, un record absolut. În plus, el a intrat în posesia trofeului atribuit numărului unu mondial la finele anului, luni, la Torino, după victoria asupra norvegianului Casper Ruud, în cadrul la Turneului Campionilor.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
01/12/2022 LA 10:33