Novak Djokovic s-a impus duminică în finala de la Roland Garros în fața lui Stefanos Tsitsipas și a cucerit astfel al 19-lea său titlu de Grand Slam, al doilea la Paris, fiind acum cu doar un titlu major în urma marilor lui rivali, Roger Federer și Rafael Nadal. Odată cu triumful sârbului la Paris, Djokovic a devenit primul jucător din Era Open care a cucerit în carieră de cel puțin două ori fiecare turneu de Grand Slam.

Roland Garros 2021: Așa a cucerit Novak Djokovic al 19-lea trofeu de Grand Slam și al 2-lea la Paris

Roy Emerson a reușit de asemea această uriașă performanță, însă înainte de Era Open. Rod Laver, pe de altă parte, a reușit asta de două ori, pentru prima dată în 1962, dar și în Era Open. Din acest punct de vedere, multe voci importante din lumea sportului au spus că Nole este deja cel mai mare, datorită acestei performanțe atât de rare. Rod Laver a explicat cine este pentru el cel mai mare tenismen din toate timpurile și pe cine susține în circuit.
Australian Open
Darren Cahill nu-l menajează deloc pe Djokovic! Ce l-a deranjat cel mai mult pe australian
ACUM 6 ORE

Rod Laver a dat verdictul. Cine e cel mai bun tenismen din toate timpurile

Câștigător a 11 titluri de Grand Slam, Rod Laver a dezvăluit că pentru el, Roger Federer este cel mai mare tenismen din istorie, dar că Novak Djokovic nu este deloc departe de elvețian în clasamentul personal: "O mulțime de oameni, inclusiv eu, credem că Federer este cel mai mare tenismen din istorie în acest moment.
Totuși, Novak doboară record după record, așa că trebuie să fim atenți la cariera lui. Trebuie să-l punem pe Nole în grupul celor mai mari tenismeni din istorie. Locul lui este acolo și acest lucru se confirmă și reconfirmă. Ceea ce reușește el într-o eră a celor mai buni este remarcabil", a spus Rod Laver.
Jucătorii cu cele mai multe apariții în finalele de Grand Slam:
  • Roger Federer 31
  • Novak Djokovic 29
  • Rafael Nadal 28
  • Ivan Lendl 19
  • Pete Sampras 18.
Cursa titlurilor de Grand Slam:
  • 1 Roger Federer / Rafael Nadal 20
  • 3 Novak Djokovic 19.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Djokovic încearcă să-și spele imaginea după scandalul provocat în Australia! În ce investește sârbul
ACUM 9 ORE
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
ACUM 14 ORE