Într-o ediție specială a vodcastului Tennis Legends, alături de experții Eurosport, Alex Corretja și Mats Wilander, Ivan Lendl a apărat ferm dreptul britanicului de a juca când dorește, unde dorește, dat fiind tot ce a realizat Andy Murray în tenis.
De trei ori campion de Grand Slam și fost număr unu mondial (41 de săptămâni), Andy Murray a fost eliminat devreme la US Open și la Roland Garros, la revenirea după intervenția chirurgicală de șold. La microfonul Eurosport, Mats Wilander a sugerat la vremea respectivă, după ce Murray a pierdut în primul tur la Paris, că britanicul nu ar trebui să mai primească wildcard-uri la marile turnee, pentru a lăsa oportunități pentru tinerii jucători.
Lendl însă, care l-a antrenat în două rânduri pe Murray (2011-2014, 2016-2017), a afirmat că britanicul în vârstă de 33 de ani este îndreptățit să primească un loc pe cele mai importante arene de tenis din lume, pentru tot ce a realizat în carieră.
Australian Open
Australian Open 2022 | Numărul 1 mondial, Barty și surprinzătoarea Collins joacă finala
ACUM 2 ORE
"Știu că [Mats] a fost criticat foarte mult pentru că a spus asta – că nu ar trebui să ia invitații pe tablouri și să le lase tinerilor jucători. Nu sunt de acord cu ce a spus el atunci. Cred că jucători precum Andy Murray sau Pete Sampras au acest drept. Înainte de a câștiga ultimul său US Open, toată lumea mă întreba - Pete Sampras nu ar trebui să se retragă? Și am spus: <<Pete Sampras și-a câștigat dreptul de a se retrage când vrea să se retragă>>. Pentru mine, Andy Murray și-a câștigat dreptul de a juca când vrea să joace, atâta timp cât simte pasiune. Cred că Andy are pasiune pentru joc."

Ivan Lendl: "Să ne gândim puțin"

Ivan Lendl a mai atras atenția asupra unui aspect.
"Să ne întoarcem puțin în istoria acestor wildcards-uri. În general, ele au fost date sponsorilor pentru a aduce jucători atractivi pentru turneu. În timp, a devenit uzual ca aceste invitații să meargă către jucători tineri, ceea ce este bine, de asemenea. Dar nu scrie nicăieri că trebuie să fie un jucător tânăr și nu cineva mai în vârstă. Nu a fost normal ce s-a întâmplat la Paris, dar cred că acolo se întâmplase ceva diferit, ceva ce noi nu știm. Eu cred că Andy are pasiunea. Andy încearcă să demonstreze că se poate întoarce după o intervenție chirurgicală gravă la șold și tot ce pot spune este că ar trebui să tragem cu toții pentru el și să-i dorim tot ce este mai bun", a spus fostul număr unu mondial.
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Ashleigh Barty vs Danielle Collins se anunță o finală pasionantă
ACUM 12 ORE
Australian Open
Ashleigh Barty, micuța "bestie" care domină tenisul mondial de 112 săptămâni!
ACUM 12 ORE