Ucrainenii rezistă eroic în fața armatei trimise de Rusia pentru invadarea țării și devin exemplu de abnegație și patriotism pentru întreaga lume. Deși sunt inferiori la toate capitolele mașinăriei de război a lui Putin, ucrainenii nu se gândesc să dea înapoi și luptă pentru idealurile și drepturile lor într-o manieră care a atras respectul întregii lumii.
Jucătoarele de tenis din Ucraina nu au rămas impasibile la ce se întâmplă la Kiev și în marile orașe din țara natală și cer ajutor în conflictul izbucnit fără ca poporul ucrainean să aibă vreo vină. Lesia Tsurenko așteaptă ca întreaga comunitate a tenisului să facă un efort comun pentru a trimite un mesaj puternic împotriva "dictatorului" Putin, așa cum îl numește pe liderul rus.
"E inacceptabil că ucrainenii mor din cauza ambițiilor politice ale unui dictator. Vreau ca întreaga comunitate a tenisului să își facă vocea auzită și să condamne războiul din Ucraina. Le cer tuturor să ne sprijine în aceste vremuri grele", este mesajul Lesiei Tsurenko, potrivit tennisworldusa.org.
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
IERI LA 08:14
Marta Kostyuk, tânăra de 19 ani care a ajuns anul trecut până în optimi la Roland Garros, a avut la rândul ei un mesaj puternic și răspicat, prin care explică foarte clar că rușii nu au ce căuta în Ucraina.
"Ucraina are propria istorie, Ucraina are propria cultură, Ucraina are propria limbă. Ucraina este o națiune independentă, cu propriul teritoriu. Ucraina nu va fi niciodată "parte din Rusia".", a scris Kostyuk, pe Instagram.
Și Elina Svitolina, cel mai bine clasată jucătoare de tenis din țara vecină a reacționat împotriva invaziei Rusiei, într-un mesaj extrem de emoționant.
"Inima îmi sângerează. O nouă noapte fără somn și terifiantă pentru poporul ucrainean. Vă rog să opriți războiul", a scris Svitolina pe Twitter.
CITEȘTE ȘI:
ASTA ÎNSEAMNĂ SĂ FIM OAMENI! SURPRIZA SUPERBĂ PREGĂTITĂ DE SPANIOLI, LA FINALUL PARTIDEI CU UCRAINA

Jucătorii ruși cer stoparea războiului din Ucraina

Daniil Medvedev a devenit numărul unu mondial, însă rusul a admis că bucuria acestei performanțe e umbrită de situația din Ucraina.
"În acest moment înțeleg că tenisul nu este atât de important. A fost un roller-coaster de trăriri pentru mine în această zi", a explicat Medvedev.
Fiind jucător de tenis, vreau să promovez pacea în întreaga lume. Jucăm în multe țări diferite și nu este ușor să aud toate aceste știri. Sunt în favoarea păcii | Daniil Medvedev
Pe aceeași lungime de undă se află și Andrey Rublev, celălalt sportiv rus din TOP 10 ATP. După ce l-a învins pe Hubert Hurkacz în semifinalele turneului ATP 500 de la Dubai, Rublev a transmis un mesaj emoționant în contextul situației tensionate dintre Ucraina și Rusia.
Tenismenul a scris pe o cameră de filmat, la final: "Fără război, vă rog!", iar imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare, rusul câștigând simpatia celor care sunt împotriva acțiunilor din ultimele zile.
În momentele astea realizezi cât de lipsit de importanță e meciul tău. Nu mai contează. Ce se petrece în lume e teribil. Realizezi cât de important e să ai liniște, cât de importantă e pacea și să îi respecți pe ceilalți indiferent de circumstanțe, să arăți unitate. Ar trebui să avem grijă de planeta asta și unii de ceilalți. Pentru mine asta e cel mai important. Normal că am primit mesaje urâte pentru că sunt rus. Nu pot răspunde. Eu vreau doar pace. Chiar dacă vor arunca cu pietre în mine, eu voi răspunde cu pace. Asta îmi doresc. Nu vreau să fiu agresiv | Andrey Rublev
Mutua Madrid Open
Djokovic a lăudat jocul și mentalitatea puștiului lui Alcaraz, după înfrângerea de la Madrid
08/05/2022 LA 05:15
Tenis
Daniil Medvedev revine în circuit chiar înainte de Roland Garros! La ce turneu va juca rusul
06/05/2022 LA 14:37