Leylah Fernandez (19 ani, 24 WTA) a recunoscut că nu a reușit să treacă peste înfrângerea din finala US Open nici la mai bine de trei luni de la partida contra Emmei Răducanu. În ultimul act de la New York, jucătoarea din Marea Britanie s-a impus cu scorul de 6-4, 6-3 și a câștigat primul său turneu de Grand Slam.
În ciuda înfrângerii din finală, Leylah Fernandez a avut parte de un turneu memorabil, după ce în parcursul său până în finală, a eliminat jucătoare precum Naomi Osaka, Angelique Kerber, Elina Svitolina sau Aryna Sabalenka.
https://i.eurosport.com/2021/09/15/3218966.jpg
Australian Open
Novak Djokovic nu mai are acces nici la turneele din Spania dacă nu se vaccinează!
ACUM 2 ORE
Într-un interviu acordat pentru ESPN, Fernandez a vorbit despre dezamăgirea trăită în finala de la New York, dar și despre cum parcursul din timpul turneului i-a dovedit că este capabilă să se bată de la egal la egal cu cele mai bune jucătoare din lume.
"Încă nu pot să accept această înfrângere, dar am înțeles ce pot să arăt lumii și că pot juca contra celor mai bune jucătoare", a declarat Leylah Fernandez.

Leylah Fernandez, conștientă că trebuie să își îmbunătățească jocul în 2022

US Open a fost, de departe, cel mai bun turneu al său în 2021. După turneul de la Flushing Meadows, Leylah Fernandez a mai participat doar la Indian Wells, acolo unde a fost eliminată în optimile de finală de Shelby Rogers.
Nici înainte de US Open, Leylah nu a avut parte de un sezon strălucit, după ce a fost eliminată încă din primul tur la Australian Open, Wimbledon, Miami, Madrid sau Roma. Cu toate acestea, a reușit să se impună la Monterrey Open, un turneu WTA 250 pe care l-a câștigat fără să piardă vreun set.
Acum, Leylah Fernandez caută să își îmbunătățească jocul pentru a reuși să intre în top 10 WTA și pentru a câștiga un turneu de Grand Slam:
"Trebuie să îmi îmbunătățesc tot jocul. E nevoie să îmi îmbunătățesc serviciul și voleul pentru a fi în primele 10 jucătoare, pentru a deveni numărul 1 mondial într-o bună zi și pentru a câștiga un turneu de Grand Slam", a mai spus Leylah Fernandez.
Australian Open
Tsitsipas - Ymer - Australian Open
ACUM 2 ORE
Australian Open
Emma Răducanu, realistă după prima victorie la Australian Open! Cum a încercat să cucerească fanii
ACUM 3 ORE