Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriza anului în tenis! Tim Van Rijthoven l-a învins pe Medvedev în finala de la S'Hertogenbosch

Nicu Savin

Publicat 12/06/2022 la 17:04 GMT+3

Tim Van Rijthoven a oferit cea mai mare surpriză a anului în tenisul masculin, reușind să câștige titlul la S'Hertogenbosch, după ce a trecut în finală de Daniil Medvedev, scor 6-4, 6-0.

Tim van Rijthoven, vainqueur de son premier titre à 's-Hertogenbosch

Credit imagine: Getty Images

Sezonul de iarbă din circuitul masculin de tenis a început cu o surpriză de proporții, la turneul de la S'Hertogenbosch. Tim Van Rijthoven, beneficiar al unui wild card, a dus la capăt o săptămână de vis. După ce a trecut pe rând de Matthew Ebden, Taylor Fritz, Hugo Gaston și Felix Auger-Aliassime, olandezul a câștigat finala împotriva lui Daniil Medvedev, care de luni va ocupa primul loc în lume.
Aflat pe locul 205 ATP, Van Rijthoven a reușit să se impună cu 6-4, 6-1 în fața propriilor suporteri, obținând un succes istoric pentru el și pentru tenisul olandez. Obișnuit al circuitului Challanger, Van Rijthoven a câștigat primul trofeu din carieră, devenind primul olandez care se impune pe iarba de la S'Hertogenbosch în ultimii 19 ani.

Tim Van Rijthoven, campion la S'Hertogenbosch

Acest rezultat este greu explicabil, mai ales că Van Rijthoven nu a învins un singur jucător de top, ci trei, Fritz și Auger-Aliassime căzând victime înaintea lui Medvedev. În plus, olandezul nu avea nici măcar o victorie în circuitul ATP înainte de această săptămână, dar nu performase grozav nici în circuitul Challanger, neavând niciun titlu cucerit.
Van Rijthoven a fost un junior foarte bun, dar din 2016, de când a trecut la seniori, nu a reușit să se impună. De altfel, el a jucat un singur meci în circuitul ATP până în această săptămână, chiar în anul debutului, la Winston-Salem, pierdut în fața lui Jiri Vesely.
Cea mai înaltă poziție ocupată de olandez în ierarhia ATP a fost 175, în aprilie 2022. În urma succesului de azi, jucătorul de 25 de ani va urca până pe locul 106 în topul mondial.
De partea cealaltă, Medvedev a ratat șansa de a cuceri al doilea titlu pe iarbă al carierei, după cel de la Mallorca din 2021. Aceasta a fost a 11-a finală pierdută de rus în cariera sa. iitorul lider mondial are 13 titluri ATP în palmares.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo