Liderul mondial din WTA, Ashleigh Barty, a anunțat joi că nu va participa la turneul de Grand Slam de la US Open, ea invocând “riscuri semnificative” privind pandemia de coronavirus. Fără doar și poate, organizatorii de la Flushing Meadows au primit această veste ca o puternică lovitură. Competiția de la New York este programată să înceaăî pe 31 august.
Campioana en-titre de la Roland Garros este cel mai mare nume din tenisul feminin care-și anunță în mod oficial retragerea de la US Open, o decizie pe care australianca a luat-o în momentul în care Statele Unite ale Americii au depășit bariera de 150.000 de decese provocate de coronavirus. În proporție de 90%, nici Simona Halep nu va lua parte la turneul din New York. Absența primelor două favorite reprezintă pentru turneu o uriașă pierdere.

Ashleigh Barty nu va participa la US Open 2020

Transylvania Open
Irina Begu s-a retras de la Transylvania Open. Anunțul organizatorilor
ACUM 2 ORE
"Echipa mea şi cu mine am decis că nu vom participa la Western and Southern Open şi la US Open în acest an. Îmi plac ambele evenimente, aşa că a fost o decizie dificilă, dar există în continuare riscuri semnificative legate de COVID-19 şi nu mă simt confortabil să mă plasez eu şi echipa mea în această situaţie. Doresc Federaţiei americane de tenis toate cele bune pentru aceste turnee şi aştept cu nerăbdare să revin anul viitor în Statele Unite", transmis australianca.
Barty a adăugat că va continua să urmărească situaţia epidemiei înainte de a decide dacă se va deplasa în Europa, pentru a-şi apăra titlul la Roland Garros, turneu care va debuta pe 27 septembrie. Nici numărul doi mondial, românca Simona Halep, nu figurează între jucătoarele care au confirmat prezenţa la turneul de la Flushing Meadows.
Astana Open
Astana Open | Rezumatul partidei Novak Djokovic - Botic Van de Zandschulp, câștigată clar de sârb
ACUM 3 ORE
Tenis
Fostul număr 13 ATP, strigă de pe frontul de război din Ucraina! "Continuați să ne ajutați, vă rog"
ACUM 4 ORE