A fost un week-end emoționant pentru Lleyton Hewitt. Înconjurat de familie și prieteni în Newport (SUA), australianul a văzut trecând prin fața ochilor toată cariera sa, de la puștiul din Adelaide care abia ținea racheta în mână, până la unul dintre cei mai mari campioni ai tenisului mondial, fostul număr 1 ATP. Intrarea sa în Hall of fame a fost reîntregirea unei cariere de excepție.
"Hall of Fame părea ceva foarte îndeparte de mine, nu m-am gândit să fac parte vreodată din această galaxie", a spus Hewitt în timpul ceremoniei.
Bărbatul de 41 de ani și-a amintit pe podiumul din Rhode Island de felul cum a început tenisul, și de primele lui antrenamente duminica dimineața, la 7:30.
National Bank Open
Simona Halep și "asul din mânecă", înaintea finalei de la Toronto cu Beatriz Haddad Maia
ACUM 30 MINUTE

"Și triumful și eșecul să le abordezi la fel!"

Una dintre cele mai importante întâlniri din viața lui a avut loc în adolescență, când i s-a făcut cunoștință cu legenda australiană John Newcombe, în tabăra sa din Texas.
"Cel mai mare lucru pe care mi l-a spus a fost despre celebrul poem <Kipling> și mai ales despre celebrele două versuri care sunt scrise deasupra pasarelei de pe Centrul Court de la Wimbledon”, a spus Hewitt. "Dacă poți să te întâlnești cu triumful și cu eșecul, să-i abordezi la fel!", a mai spus australianul.
Hewitt a devenit cel mai tânăr număr 1 din istoria clasamentului ATP, la doar 20 de ani, în 2001. A câștigat două titluri majore la simplu, a teminat de două ori pe locul 1 la sfârșitul anului, a adunat două trofee Nitto ATP Finals și a condus Australia la câștigarea în două rânduri a Cupei Davis.
Înainte ca Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic să urce în vârful tenisului, Hewitt a deținut primul loc timp de 80 de săptămâni, lucru care-l plasează pe locul 10 din istorie.
"Mă simt norocos că am putut să joc tenis în diferite generații", a spus Hewitt. "Am putut să fiu pe același teren cu eroii mei pe care i-am admirat, cum ar fi Andre Agassi și Pete Sampras, și apoi să merg mai departe și să concurez împotriva a trei dintre cei mai mari jucători de tenis pe care sportul nostru i-a văzut vreodată: Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic".
https://i.eurosport.com/2022/07/17/3412164.png

Călătorie în jurul lumii alături de familia sa

Hewitt a fost prezentat de legendele australiene Newcombe și Tony Roche. "Prima întâlnire pe care am avut-o cu Lleyton a fost la un eveniment caritabil în Adelaide", a spus fostul său antrenor, Tony Roche. "Trebuie să fi avut 12 sau 13 ani. Am fost chiar impresionat de jocul lui la acea vârstă fragedă. Am fost mai impresionat de tunsoarea lui cu chică. Toți copiii din Adelaide păreau să aibă aceste tunsori grozave. Dar Lleyton, ai putea spune, avea ceva special"
Lleyton a fost cel mai emoționat când a vorbit cu familia și prietenii săi care se aflau în mulțime, în special cu soția sa, Bec, și cu cei trei copii Mia, Cruz și Ava.
Ceremonia trebuia să aibă loc anul trecut, dar a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19. "Eu cred că aveam nevoie anul acesta în plus pentru a-mi găsi cuvintele potrivite pentru acest eveniment. Este o onoare incredibilă pentru mine. Prezenţa familiei mele şi a prietenilor mei a făcut această ceremonie şi mai specială", a încheiat Lleyton.
National Bank Open
Simona Halep – Beatriz Haddad Maia, LIVE TEXT în marea finală de la Toronto, de la ora 20.30
ACUM 2 ORE
Tenis
Jessica Pegula a cedat nervos la Toronto! Ce i-a spus antrenorului despre Halep în timpul meciului
ACUM 3 ORE