Lupta din vârful ierarhiei ATP se întețește tot mai mult, iar la finalul săptămânii care tocmai a început putem asista la o schimbare de lider mondial. Novak Djokovic ocupă în acest moment locul 1, însă Rafael Nadal se menține aproape, diferența dintre ei fiind de doar 325 de puncte în acest moment.
Marele campion sârb se va menține pe primul loc ATP doar în cazul în care ajunge în semifinala turneului de la Dubai. În cazul în care Djokovic este eliminat de la competiția din Emiratele Arabe Unite înainte de penultimul act, Nadal poate recăpăta poziția de lider mondial cu marele trofeu la Acapulco.

Novak Djokovic, la șapte săptămâni distanță de o egalare istorică

Roland Garros
Rafa Nadal, nemulțumit de organizatorii de la Roland Garros! Ce reproș are super-campionul spaniol
ACUM 10 MINUTE
În acest moment, Novak Djokovic se află la doar șapte săptămâni distanță de a-l egala pe Pete Sampras în topul celor mai longevivi lideri mondiali din istoria tenisului masculin. Sârbul a adunat pe locul 1 ATP 279 de săptămâni, iar Sampras a fost lider pentru 286 de săptămâni. Pe primul loc în acest top este Roger Federer, cu 310 săptămâni.
Novak Djokovic ar urma să-l egaleze pe Sampras pe 13 aprilie, iar pe 20 aprilie l-ar întrece. Nole ar urma să scrie istorie în tenisul masculin pe 28 septembrie, atunci când l-ar egala pe marele lui rival, Roger Federer, iar pe 5 octombrie ar fi liderul absolut al celor mai longevivi lideri mondiali din istorie, cu 311 săptămâni.
Djokovic îl va întâlni în primul tur la Dubai pe tunisianul Malek Jaziri (locul 260 ATP), în timp ce Nadal se va duela în primul tur la Acapulco cu al lui compatriot, Pablo Andujar-Alba (locul 54 ATP). Turneele de la Dubai (acolo unde evoluează Djokovic) și Acapulco (unde joacă Rafael Nadal) sunt în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport Player.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | Swiatek, Medvedev, Badosa și Tsitsipas, printre protagoniștii zilei
ACUM 3 ORE
Roland-Garros
Moment adorabil la Roland Garros. Cum a fost surprins Rafael Nadal după interviul cu Marion Bartoli
ACUM 17 ORE