Simona Halep a fost în urmă cu 3 zile foarte aproape de a cuceri primul titlu din 2021, la Cluj, în cadrul turneului Transylvania Open, însă Anett Kontaveit a avut alte planuri. Estona a câștigat titlul după 2 seturi pe care le-a dominat în mod clar. În urma acestui meci, Simona Halep a coborât în clasamentul WTA și a ajuns până pe locul 22.
Totuși, situația sportivei noastre în ierarhia pe care americanii o numesc "clasamentul adevărului" pare să fie mult mai bună. Acest clasament pare să ofere o veridicitate mult mai mare a ceea ce s-a întâmplat pe teren. Este vorba despre clasamentul ELO, de la fizicianul americano-maghiar Arpad Elo, și este bazat pe un algoritm matematic.
Tenis
Simona Halep, într-o situație imposibilă! Interzisă la turnee, românca a mai primit o lovitură
ACUM 14 ORE

Ce loc ocupă Simona Halep în "clasamentul adevărului"

În acest clasament se ține cont de valoarea adversarelor întâlnite și nu de turneul la care participă sau faza competițională. Potrivit Tennis Abstract, clasamentul este mult mai realist decât cel WTA, în care se ia forma din ultimele 52 de săptămâni. În plus, acest algoritm este folosit în aproape toate sporturile pentru a se verifica adevărata valoare a unor jucători/echipe.
În acest clasament, Simona Halep este pe locul 12, cu 10 poziții mai sus decât în cea oficială. Pe primul loc nu sunt surprize. Lider este Ashleigh Barty, în timp ce Naomi Osaka este pe locul 2 chiar dacă în clasamentul WTA a părăsit Top 10. Pe 3 o regăsim și pe Anett Kontaveit, care e urmată de Aryna Sabalenka, Paula Badosa, Barbora Krejcikova, Victoria Azarenka, Maria Sakkari, Garbine Muguruza și Ons Jabeur.
Deși a acceptat un wildcard la turneul de la Linz, Simona Halep nu ştie sigur dacă va participa la competiția din Austria, programată între 6 şi 12 noiembrie. Campioana noastră a avut probleme la spate pe durata săptămânii trecut la Cluj-Napoca şi nu ştie încă dacă va fi 100% aptă de joc, motiv pentru care va lua o decizie finală în zilele ce urmează.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Halep, campioană la retur! Românca, cifre mai bune decât ale Igăi Swiatek într-un top din 2022
26/11/2022 LA 18:11
Tenis
Simona Halep luptă cu zâmbetul pe buze! Cum așteaptă românca să-și dovedească nevinovăția
26/11/2022 LA 11:44