Gustul unui meci de șase ore și cinci minute? Învinsul, Corentin Moutet, a rămas fără cuvinte: "Nu știu, nu simt nimic acum în corpul meu. Mă simt gol pe dinăuntru". Italianul Giustino, câștigătorul, a fost pus pe glume la conferința de presă: "Mă simt perfect. Nu, nu, chiar mă simt perfect! Mâine bag niște ture pe aici, cred că sunt prea <<proaspăt>>."
Lorenzo Giustino a revenit după un prim set pierdut la zero, cu doar 14 puncte câștigate, obținând victoria în fața francezului Moutet, 0-6, 7-6(7), 7-6(3), 2-6, 18-16, la capătul unui meci întins pe două zile. Acesta a devenit al doilea cel mai lung meci din istoria turneului de la Roland Garros, recordul fiind înregistrat în 2004, când francezul Fabrice Santoro a avut nevoie de șase ore și 33 de minute pentru a-l învinge pe conaționalul Arnaud Clement, 16-14 în decisiv.
"A fost un meci foarte greu. La final am încercat doar să fiu cât de agresiv puteam. Niciunul dintre noi nu voia să piardă meciul, niciunul dintre noi nu a făcut vreo mare greșeală într-un punct important, amândoi am jucat solid și am arătat cel mai bun tenis în punctele importante. De aceea cred că s-a și ajuns la acest scor. Dar la final eu am fost super-agresiv. Am încercat să trimit lovitură câștigătoare tot timpul, pentru că știam că el nu îmi va face cadou meciul. A fost un adversar greu. Se apăra bine, apoi ataca, apoi arunca o scurtă, și un slice, și un lob", a tras concluziile Lorenzo Giustino.
Roland Garros
Halep a trăit periculos meciul din turul 1 de la Roland Garros! "Schunk putea câștiga în 2 seturi!"
ACUM CÂTEVA SECUNDE

Roland Garros 2020: Giustino s-a amuzat pe seama publicului din tribune

La o ediție a turneului de la Roland Garros la care doar 1.000 de spectatori au acces în complex, din cauza problemelor create de COVID-19, Lorenzo Giustino a fost surprins să joace cu asistență.
"Chiar au fost mulți oameni la meci pentru Grand Slam-ul cu COVID. Cred că toți jucătorii, toți antrenorii încercau să vină la meciul nostru. Nu știu de ce, dar am auzit multă lume strigând în franceză - ca să vezi! Așa că dacă sesizam că cineva încearcă să mă încurajeze pe mine îmi spuneam - 'sigur nu e francez, probabil că e cineva pe care îl cunosc!' Imaginați-vă dacă erau spectatori, ar fi fost nebunie la meciul ăsta", a mai spus Giustino la conferința de presă.
Din fericire, meciul său a început duminică, în prima zi a turneului. Și cum la Roland Garros meciurile din turul întâi se întind de-a lungul a trei zile, italianul va avea o zi de pauză înaintea duelului din turul doi. Vestea proastă pentru italian: adversarul său va fi Diego Schwartzman, unul dintre cei mai buni jucători pe zgură, dar și printre cei mai fit jucători din circuit.

Giustino, un adevărat supraviețuitor la Roland Garros 2020

Aflat pe locul 157 ATP, Lorenzo Giustino a trecut după lupte aprige de meciurile din calificări.
  • 6-3, 5-7, 7-6(1) cu germanul Marterer, în turul 1
  • 3-6, 6-4, 7-5 cu francezul Grenier, în turul 2, când a fost la două puncte de eliminare în decisiv
  • 6-3, 7-5 cu Dustin Brown, în turul 3
  • 0-6, 7-6(7), 7-6(3), 2-6, 18-16 în turul 1 pe tabloul principal
"Partea mentală este cea pe care am îmbunătățit-o cel mai mult, clar. Am câștigat 7-6, 7-5 în calificări, acum set decisiv. Am devenit mai bun și încerc să îmbunătățesc. Sper ca acest meci să îmi dea un plus de încredere pentru a face pasul în Top 100", a concluzionat Lorenzo Giustino.
  • Victoria lui Lorenzo Giustino punctează în Top 8 cele mai lungi meciuri din istoria tenisului, la simplu masculin. Recordul a fost stabilit la Wimbledon, de meciul dintre John Isner și Nicolas Mahut (11 ore și 5 minute).
Roland-Garros
Paula Badosa - Fiona Ferro - Roland-Garros
ACUM 3 ORE
Roland Garros
Mats Wilander a dat verdictul: poate fi Iga Swiatek noua Serena Williams a tenisului?
ACUM 3 ORE