Organizatorii de la US Open au primit o lovitură grea vineri, atunci când două jucătoare de top au anunțat că nu vor merge la New York. Este vorba despre Elina Svitolina (locul 5 WTA) și Kiki Bertens (locul 7 WTA). Ele au anunțat vineri că nu vor fi prezente la ediția din acest an a US Open. Cele doua erau înscrise pe lista participantelor, dar au hotărât să nu participe din cauza pandemiei de coronavirus.
Simona Halep a anunțat și ea la plecarea spre Praga că sunt șanse mici să ia parte la Grand Slam-ul american: "Nu ştiu încă dacă merg în Statele Unite, însă în condiţiile de acum, nu. Tot timpul sănătatea este mai importantă decât un clasament. Nimeni nu poate judeca pe altcineva când ia o decizie strict personală. Probabil că pentru unii contează şi clasamentul, nu ştiu… Dar pentru mine contează să fim sănătoşi şi să putem să jucăm turnee", a spus Simona Halep la plecarea spre Praga.

Jucătorii depistați cu COVID-19, descalificați la US Open

Tenis
Federer, dezvăluiri despre prietenia cu Nadal și Djokovic: "E grozav să avem o asemenea prietenie"
ACUM 6 MINUTE
Pregătirile organizatorilor sunt în toi, iar ultimele detalii legate de reglementările implementate sunt puse la punct. Totuși, pentru jucători, participarea la US Open 2020 nu va fi o misiune prea ușoară, indiferent de obiectivele pe care și le-au setat, asta pentru că americanii au planuri mari privind sancțiunile aplicabile în cazul unui focar de coronavirus. Jurnaliștii de la Marca transmit că jucătorii care vor fi depistați pozitiv cu coronavirus vor fi descalificați.
Aceeași măsură va fi luată și în cazul în care unul sau mai mulți membri din echipa unui jucător va fi descoperit pozitiv. Pentru moment, doar ATP și-a exprimat opinia cu referire la această reglementare. Reprezentanții ATP nu sunt de acord, în schimb vor să anuleze punctele obținute de un jucător în cazul în care acesta sau un membru din echipa lui va fi testat pozitiv cu COVID-19. În plus, un participant poate să vină însoțit de doar trei persoane, iar jucătorii pot alege să se cazeze într-o locuință privată, nu la hotelurile recomandate de organizatori, însă atunci sunt obligați să plătească toate măsurile de siguranță sanitară.
Mai mult, testele PCR sunt obligatorii, iar dacă un jucător părăsește zona de siguranță aleasă de americani fără acordul scris al șefului medical sau al directorului turneului, el va fi exclus din competiție, urmând să primească punctele din runda anterioară și să fie penalizat financiar. US Open se va desfășura în perioada 31 august - 13 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate la Eurosport.
Diriyah Tennis Cup
Alexander Zverev a revenit cu succes pe teren! Germanul l-a învins pe Thiem la Diriyah Cup
ACUM 29 MINUTE
Diriyah Tennis Cup
Alexander Zverev a revenit cu succes pe teren! Germanul l-a învins pe Thiem la Diriyah Cup
ACUM 30 MINUTE