Sofia Kenin se confruntă cu probleme "administrative" înainte de startul noului sezon. Deși anul trecut a fost jucătoarea de tenis cu cel mai constant parcurs în Grand Slam-uri și care a adunat cea mai consistentă zestre de puncte WTA, americanca în vârstă de 22 de ani a pierdut sprijinul companiei Top Five Management, care se ocupa de interesele ei contractuale.
Un jucător important pe piața tenisului feminin, avându-le în portofoliu pe Elina Svitolina, Dayana Yastremska, Ons Jabeur, Anastasia Pavlyuchenkova sau Katerina Siniakova, compania a anunțat că a pus capăt contractului cu Sofia Kenin, în ciuda unor rezultate excelente obținute de aceasta. Este o dovadă în plus că succesul sportiv nu asigură automat liniștea.

Kenin, abandonată

Tenis
Simona Halep a coborât pe locul 17 WTA. Naomi Osaka a ieșit din TOP 10. Cum arată clasamentul
04/10/2021 LA 09:37
"Din cauza unor dificultăți cu anturajul sportivei, Top Five Management a decis să nu continue colaborarea cu Sofia Kenin. După ce s-a alăturat Top Five Management, starul în ascensiune Sofia Kenin a avut un parcurs de excepție în 2020 – în special câștigarea Australian Open și finala de la Roland Garros. Îi dorim Sofiei tot binele pe viitor", se arată într-un comunicat al firmei.
În 2020, potrivit Forbes, Sofia Kenin a fost a opta cea mai bine plătită sportivă a lumii (4,8 milioane de dolari câștigați din premii în bani, 1 milion de dolari din sponsorizări). În prezent, Sofia Kenin ocupă locul 4 în clasamentul WTA.
Tatăl Alexander Kenin este o figură extrem de proeminentă în jurul Sofiei, fiind totodată antrenorul ei.
Interesant este că Top Five Management renunță la cea mai bună jucătoare a momentului în Statele Unite. De curând, compania a reușit să îi asigure o sponsorizare importantă lui Ons Jabeur, cu Qatar Airways, nu însă și Sofiei Kenin.
Americanca nu este însă singura care nu are parte de liniște în ciuda unor rezultate foarte bune. Dominic Thiem a fost dat în judecată de fostul său antrenor, care îi pretinde bani pentru anumite contracte de sponsorizare. De manieră similară, Naomi Osaka a fost dată în judecată pentru bani.
De-a lungul anilor, au fost sportivi, precum Nikolai Davydenko, care nu și-a putut găsi sponsor tehnic deși ajunsese în Top 5 mondial.
Tenis
Schimbări în clasamentul WTA: o nouă coborâre pentru Simona Halep! Câte poziții a urcat Buzărnescu
27/09/2021 LA 08:22
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12