WTA nu îşi va mai premia jucătoarele din top 10 în 2020. Regula potrivit căreia jucătoarele cele mai bune dintr-un an erau recompensate cu diferite bonusuri financiare, la finalul stagiunii, nu va mai fi aplicată anul acesta.
Simona Halep va fi afectată considerabil de această decizie. Constănţeanca ratează astfel un bonus financiar de 700.000 de dolari.
Steve Simon, şeful WTA, e nevoit să ia o serie de măsuri pentru ca sportivele mai slab clasate să reziste pandemiei. În 2021 e puţin probabil să se evolueze cu tribune pline, astfel că nu doar că se pierd mulţi bani din bilete, dar şi sponsorii sunt mult mai puţin interesaţi să se asocieze cu diferitele turnee. Ca atare, premiile scad, iar jucătoarele slab clasate au şanse şi mai mici să reziste. Ca atare, WTA se gândeşte să mărească sumele aferente primelor tururi, în detrimentul premiilor obţinute de sportivele care ajung în fazele finale.
Roland Garros
Mouratoglou a dezvăluit ce rol are în echipa Simonei Halep, înainte de RG: "Nu sunt Dumnezeu!"
ACUM 6 MINUTE
Simona nu se gândeşte, însă, la bani în perioada asta. Numărul 2 WTA a transmis un mesaj emoţionant către medici.
"2020... Ce pot să spun? A fost unul dintre cei mai grei ani din vieţile noastre. Nu a fost uşor, dar am învăţat cu toţii foarte multe. Adevăraţii super-eroi ai acestui an sunt angajaţii din domeniul medical care luptă pentru noi în fiecare zi", a scris Halep pe reţelele de socializare.

Halep, nominalizată la titlul de jucătoarea anului

Simona Halep (2 WTA) se luptă pentru premiul de cea mai bună jucătoare a anului în WTA cu cele trei câștigătoare de Grand Slam din acest sezon, Sofia Kenin (4 WTA), Iga Swiatek (17 WTA) și Naomi Osaka (3 WTA), dar și cu cele mai bune două jucătoare din Belarus, Aryna Sabalenka și Victoria Azarenka (13 WTA).
Eleva lui Darren Cahill a câștigat jumătate dintre turneele în care a luat startul în acest an și, deși nu și-a mai îmbogățit palmaresul cu vreun trofeu de Mare Șlem, a atins o bornă impresionantă, urcând pe locul opt all-time în ceea ce privește săptămânile consecutive petrecute în Top 10 mondial.
La început de an, Simona a ajuns la 20 de trofee în carieră prin victoria de la Dubai înainte de întreruperea sezonului provocată de pandemie, continuându-și seria excelentă la reluarea turneelor, cu titluri la Praga și Roma. Semifinala din capitala Italiei cu Muguruza a fost unul dintre cele mai spectaculoase ale sezonului, dar și o revanșă personală pentru deznodământul de la Australian Open.
Halep a fost desemnată jucătoarea anului o singură dată în carieră, în 2018, când a reușit să spargă gheața în Grand Slam-uri, prin victoria de la Roland Garros. Deși în ultimii doi ani acest premiu a ajuns la jucătoarea care a încheiat sezonul în fruntea clasamentului, este de așteptat ca lucrurile să se schimbe în 2020, având în vedere faptul că Ashleigh Barty nu a jucat decât în primele două luni, păstrându-și poziția de lider prin prisma ajustării sistemului de calcul a clasamentului WTA, având doar 11 victorii și trei înfrângeri în sezon. Barty a câștigat un singur trofeu, la Adelaide (turneu de rang patru, Premier).
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 25 MINUTE
Tenis
Mouratoglou vine în România! Evenimentul spectaculos la care va lua parte alături de Simona Halep
ACUM 2 ORE