Patrick Mouratoglou este de săptămâna trecută noul antrenor al Simonei Halep (20 WTA), iar știrea a făcut practic rapid înconjurul lumii. Puțini români au ajuns însă să-l cunoască îndeaproape pe tehnicianul care a stat 10 ani alături de Serena Williams.
Sever Dron este unul dintre aceștia. Antrenorul român în vârstă de 77 de ani este stabilit din anii '70 în Franța și l-a pregătit în trecut pe Patrick Mouratoglou (51 de ani).
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM O ORĂ
"Eu am avut ocazia să îl cunosc și să îl antrenez câtva timp pe Patrick la unul din cluburile dirijate de mine, la clubul Azur Sport din localitatea Asnieres sur Seine, localitate din regiunea pariziană situată lângă Neuilly sur Seine, locul de baștină al lui Patrick Mouratoglou, unde primarul orașului era Nicolas Sarkozi, viitorul președinte al Franței. Ca jucător, Patrick făcea parte din eșalonul al doilea sau al 'speranțelor' franceze, având în vedere că cei mai promițători tenismeni erau cuprinși în programele de dezvoltare ale Federației Franceze de Tenis... Trebuie să vă spun că Patrick avea un oarecare talent, dar nimic deosebit pe care să te poți baza. El lucra de tânăr cu computere și statistici, un adevărat pasionat de secretele tenisului.", a susținut Sever Dron într-un interviu pentru sport.ro.
Patrick iubea tenisul la nebunie și, când a avut posibilitatea de a deschide o mică academie, a căutat pe cineva să îl francizeze, el nefiind cunoscut. Astfel, l-a găsit pe australianul Bob Brett care fusese un timp adjunctul lui Ion Țiriac în preajma lui Boris Becker. Și asa a început să lucreze.

"Patrick Mouratoglou îi va permite Simonei să iasă din acest impas momentan"

Întrebat cât de mult o va ajuta pe Simona Halep colaborarea cu Patrick Mouratoglou, Sever Dron a răspuns pentru sursa citată: "Ar fi pretențios din partea mea să spun cum se va derula relația între Simona și Patrick, deoarece sunt două caractere puternice și vom vedea dacă vor fi pe aceeași lungime de undă și dacă experiența lui Patrick îi va permite Simonei să iasă din acest impas momentan. Se pare că feelingul există deja, am văzut că Simona a făcut un prim antrenament cu urcări spre fileu, care nu fac parte din predilecțiile jocului ei. "
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.