În lumea tenisului au avut loc o mulțime de evenimente neplăcute pentru tenismeni în ultimii 2 ani. Mai întâi, pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga lume în februarie 2020, când încă era necunoscută situația la nivel mondial. În luna martie, turneul de la Indian Wells s-a oprit, iar toți tenismenii au fost nevoiți să renunțe. A urmat o perioadă de câteva luni fără acțiune, fără niciun venit pentru majoritatea jucătorilor de tenis din circuit.
După ce competițiile s-au reluat, suporterii nu au avut dreptul să fie în tribune pentru o lungă perioadă de timp. A urmat interzicerea jucătorilor nevaccinați la turnee, iar acum, războiul din Ucraina creează noi controverse în lumea tenisului. Organizatorii de la Wimbledon au luat decizia de a-i interzice pe sportivii ruși și bieloruși la competiția din acest an în contextul invaziei rusești din Ucraina.
CITEȘTE ȘI:
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35

Simona Halep vorbește despre perioada de criză pe care o traversează lumea tenisului de la începutul lui 2020

În mod evident, tenismenii vorbesc despre o divizare generală, mai ales că unii jucători de tenis se simt neîndreptățiți. Simona Halep a vorbit sincer despre cele întâmplate în tenis în ultimii 2 ani: "Toată lumea este îngrijorată de ceea ce se întâmplă, suntem cu toții obosiți. Acum situația este dificilă nu doar în lumea tenisului, ci peste tot. Oamenii suferă, situația este destul de dificilă. Pe fondul tuturor acestor lucruri, este dificil pentru noi să arătăm un joc stabil. Iar stresul constant generează accidentări.
La un moment dat, mi-am dat seama că tenisul nu este atât de important în comparație cu tot ceea ce se întâmplă în lume. La începutul pandemiei, am fost foarte speriată, în situația actuală la fel. Dar nu o putem controla. Problemele actuale sunt mai importante decât orice altceva, dar ar trebui să fim recunoscători că putem face ceea ce ne place și că putem câștiga", a declarat Halep la Madrid, în fața jurnaliștilor.
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
IERI LA 08:13
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
19/05/2022 LA 18:22