A sosit momentul mult așteptat, în care Roger Federer revine pe terenul de tenis după 13 luni de inactivitate. În vârstă de 39 de ani, FedEx așteaptă cu nerăbdare să joace primul meci oficial după mai bine de un an. Marele campion elvețian, câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, este de părere că a sa carieră "nu s-a încheiat pentru moment". Federer, fost lider mondial timp de 310 săptămâni, a suferit anul trecut două operații la genunchi și va reveni în competiții miercuri, pe 10 martie.
"Am acest sentiment și cred că a mea carieră nu s-a încheiat deocamdată. Voi afla în curând cum îmi place viața în circuit acum, cu toate restricțiile, carantina, cu dificultatea călătoriilor. Sper că voi putea lupta din nou pentru titluri. Întâi trebuie să trec de Doha, să văd cum vor fi lucrurile la Dubai. Apoi voi avea o lună de antrenamente și apoi turneele de zgură. Anul este lung. Am nevoie în continuare de răspunsuri înainte să știu cum va arăta sezonul de zgură pentru mine", a spus Roger Federer la Doha.
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34

Roger Federer, mărturii înainte de revenirea pe terenul de tenis

Federer a spus că i-au lipsit mult competițiile, iar că în timp ce se recupera după operații verifica mereu rezultatele de la toate turneele aflate în desfășurare, inclusiv de la competițiile de tip Challenger: "Am urmărit mult tenis, am vrut să știu tot ce se întâmplă, verificam rezultatele la fiecare două ore, inclusiv cele de la turneele Challenger și dublu. Am fost impresionat de cât de ridicat era nivelul", a mai spus Roger Federer.
Marele campion elvețian a mărtusiti că a fost "deprimat" după a doua operație suferită la genunchi: "Am fost deprimat după a doua operație, puneam la îndoială totul. Wimbledon fusese anulat, iar pandemia era din ce în ce mai grea. Știam totuși că voi reveni în circuit, acesta a fost obiectivul meu. Voiam doar să-mi revin, îmi spuneam că voi lua meci cu meci. Prima dată Doha, apoi voi decide dacă voi merge la Dubai. După Dubai trebuie să existe o perioadă de antrenament de 4 până la 6 săptămâni. Îmi făceam planul până la Wimbledon", a mai spus Federer.
Roger Federer va beneficia de un prim tur liber la turneul din Doha, urmând ca mai apoi să-l întâlnească pe câștigătorul meciului dintre Jeremy Chardy și Daniel Evans. Apoi, în sferturile de finală, Roger poate da peste Borna Coric, în semifinale poate juca împotriva lui Shapovalov sau a lui Goffin, iar în finală l-ar putea întâlni pe Dominic Thiem sau pe campionul en-titre, Andrey Rublev. Federer a cucerit titlul la Doha de trei ori: în 2005, 2006 și 2011. La ultima ediție, cea din 2020, rusul Andrey Rublev a câștigat marele trofeu.
Tenis
Nadal a pus capăt oricăror speculații! De ce e Federer cel mai mare rival al său și nu Djokovic
24/11/2022 LA 09:27
Tenis
Roger Federer, ușurat după retragerea din tenis! Ce a spus elvețianul despre o carieră de antrenor
19/11/2022 LA 16:19