Spaniola Paula Badosa, 23 de ani, a declarat că a fost abandonată de organizatorii de la Australian Open după ce a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus, transmite "Marca". Potrivit informațiilor de la această oră, jucătoarea ajunsă până în optimi la Roland Garros anul trecut va trebui să stea câteva zile în plus în carantină față de colegii săi, care "scapă" pe 31 ianuarie. Ea nu va putea reveni la antrenamente decât pe data de 5 februarie, cu trei zile înainte de startul primului turneu de Mare Șlem al anului (8-21 februarie, transmis în direct pe canalele Eurosport).
"Mă simt abandonată, pentru că nu am niciun fel de echipament pentru antrenament, deși am solicitat acest lucru de cinci zile. Nu mi s-a spus nici măcar ce tip de virus am, nu am primit nicio informație de la organizatorii turneului", a declarat Badosa pentru "Marca".
"De departe, este cea mai dură experiență din cariera mea. Prima recomandare pentru cei care sunt infectați cu Covid este să deschidă ferestrele și să lase aerul să intre în camere, dar eu nu am ferestre în camera de hotel, o cameră de nici 15 metri pătrați. Am pierdut total condiția fizică, mai ales forța. Dacă primesc acceptul de a ieși din carantină pe 31 ianuarie am o săptămână să mă pun la punct, dar dacă ies pe 5 februarie este imposibil să fiu aptă de joc pentru turneu", a mai spus Badosa, care se pregătea să dispute al treilea său Australian Open al carierei.
Tenis
Lovitură de teatru în tenisul feminin. Cine e noul antrenor al Karolinei Pliskova
ACUM O ORĂ
  • Tennis Australia a organizat transportul jucătorilor și jucătoarelor de tenis pentru primul turneu de Mare Șlem al anului începând cu data de 15 ianuarie. La bordul a trei dintre avioanele special destinate caravanei tenisului au fost înregistrate rezultate pozitive la testele Covid la sosirea în Melbourne, astfel încât toți cei 72 de jucători aflați la bordul acestora au fost plasați în carantină strictă în camera de hotel pentru 14 zile. Deși printre primele persoane testate pozitiv nu s-au aflat sportivi, ulterior patru cazuri de infectare în rândurile jucătorilor au fost anunțate de autorități, Paula Badosa fiind prima sportivă care a recunoscut că are Covid din "lotul Melbourne".

Federația spaniolă de tenis a făcut lobby pentru jucătorii săi în cazul "carantina la Australian Open"

Cea mai puternică federație națională de tenis non-deținătoare de turneu de Grand Slam a intervenit pe lângă Tennis Australia pentru a-și ajuta sportivii. Mai întâi, în termeni duri și agresivi, apoi revenind cu o retractare și un discurs reverențios. Preocuparea numărul unu: soarta celor mai valoroși tineri jucători ai săi, ambii palsați în carantină strictă la Melbourne timp de 14 zile, fără a fi depistați pozitiv cu Covid-19, Carlos Alcaraz (142 ATP, 17 ani) și Mario Vilella Martínez (186 ATP, 25 de ani).
Așa cum este explicat mai pe larg aici, pe Tenisite, Federaţia spaniolă a obiectat folosind argumentul oferit și de Sorana Cîrstea, că "jucătorii nu au fost anunţaţi înainte de a porni la drum că în situaţia unui caz pozitiv depistat în avionul lor, vor fi izolaţi total, fără posibilitatea de a se antrena" și mai departe a ridicat problema jucătorilor "lipsiți de experienţă la un asemenea nivel, inegalitatea de şanse cu ceilalţi competitori". RFET a cerut forului corespondent care organizează primul Grand Slam al anului, Tennis Australia, să acorde o atenție deosebită situației lui Carlos Alcaraz, care la 17 ani este în fața debutului la un turneu de Mare Șlem ca senior, și să ia în considerare faptul că "detenția", cumulată cu tinerețea și lipsa de experiență, îi pot compromite acestuia șansele pentru întreg sezonul, îl pot duce la accidentări și pot avea consecințe serioase și pe plan mental.

Carlos Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

La scurt timp după primul comunicat, Federația spaniolă a revenit cu un mesaj prin care își cerea scuze pentru forma agresivă de abordare a subiectului, întărind ideea că mizează pe înțelegere din partea Tennis Australia pentru a gestiona cât mai corect și a asigura sprijin total jucătorilor carantinați în condiții dure.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Tenis
Roger Federer și moștenirea lăsată unui jucător din circuitul ATP! "Îi datorez atât de multe"
ACUM O ZI
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
ACUM O ZI