Aranjarea de meciuri la pariuri e un flagel care a pus stăpânire pe sportul mondial contemporan, organizații mafiote implicându-se activ în obținerea de bani necuveniți în urma trucării partidelor.
În general, s-a operat la nivel de ITF sau Challenger, acolo unde mediatizarea e mult mai mică, dar în ultimele zile s-a vorbit de posibila implicare în meciuri "cu cântec" a doi jucători de top că Aslan Karatsev (40 ATP) și Nikoloz Basilashvili (25 ATP). Cei doi au fost protagoniștii unor partide pe care s-au pariat sume uriașe, mult peste media obișnuită. Potrivit tennisuptodate.com, omul din spatele întregului scenariu ar fi fost Yahor Yatsyk, un antrenor care a lucrat cu ambii jucători.

Arbitrul de scaun Francesco Totaro, bănuit că a aranjat meciuri

Tenis
Simona Halep și-a aflat programul de la Cincinnati, ultimul turneu de pregătire pentru US Open
ACUM O ORĂ
Dar nu doar tenismenii sunt ivestigați. Se pare că exista o adevărată "caracatiță", iar la ea e posibil să fi participat și un arbitru important, Francesco Totaro. Acesta a fost deja suspendat provizoriu de Agenția Internațională de Integritate din tenis.
Trebuie spus că suspendarea nu înseamnă automat că italianul se face vinovat de suspiciunile de trucare de meciuri, măsura fiind una de siguranță, până când investigația demarată va fi finalizată.
Este un lucru destul de ciudat să asistăm la speculații privind corectitudinea unui arbitru de scaun, în tenis. Totuși, partidele suspecte vizate sunt la un nivel în care tehnologia video nu permite să se stabilească corectitudinea deciziilor arbitrilor de linie, astfel că arbitru de scaun are ceva mai multă putere. Chiar și așa, el nu ar avea forța să întoarcă rezultatul unui meci fără complicitatea celor din teren. Cert e că există o serie de suspiciuni în ceea ce îl privește pe Francesco Totaro, iar Agenția de Integritate va face lumină în acest caz tenebros. Până când se va stabili "adevărul", arbitrul italian nu va mai putea oficia vreun meci, la niciun nivel.
National Bank Open
ATP Montreal | Rezumatul partidei dintre Kyrgios și Hurkacz, câștigată de polonez în 3 seturi
ACUM 10 ORE
National Bank Open
Simona Halep va juca semifinala de la Toronto cu Jessica Pegula, numărul 7 mondial
ACUM 10 ORE