Agenţia internaţională de integritate a tenisului (ITIA) a transmis miercuri că jucătoarele din Rusia, Sofia Dmitrieva şi Alija Merdeeva, au fost suspendate pe viaţă din tenis, ca urmare a implicării lor în trucarea mai multor meciuri. Cele două sportive, partenere în proba de dublu în partidele investigate, "au primit o interdicţie permanentă de a juca sau de a asista la orice eveniment de tenis autorizat sau girat de autorităţile de conducere ale tenisului", se arată în comunicatul ITIA.
Merdeeva, ocupantă a locului 928 WTA la simplu, 644 WTA la dublu, a fost implicată în două incidente de trucare a partidelor, în timp ce Dmitrieva, ocupantă a locului 1.191 mondial la simplu şi 939 la dublu, a fost implicată în şase tentative de trucare de partide. Aceasta din urmă s-a sustras și de la procesul de derulare a investigației, fapt care îi aduce o acuzație în plus.
Tenis
Secretul lui Carlos Alcaraz, dezvăluit de Marius Copil! "Nu-i place stilul ăla de joc"
ACUM 16 ORE

Mafia pariurilor lovește din nou în tenis

Cele două jucătoare au fost sancţionate pentru încălcarea Programului de anticorupţie al tenisului. Agenţia internaţională de integritate a tenisului este o structură independentă înfiinţată de organismele de conducere ale disciplinei pentru a promova, a încuraja, a spori şi a proteja integritatea tenisului profesionist în toată lumea.
Ultima "ispravă" privind mafia pariurilor din tenis demonstrează încă o dată diferența uriașă dintre condițiile și premiile jucătorilor de top și condițiile și recompensele pe care le primesc tenismenii din subsolul clasamentului. Pentru că își dedică timpul antrenându-se, dar nu se pot întreține apoi din câștiguri, tot mai mulți jucători acceptă propunerile venite din mafia pariurilor.
Diriyah Tennis Cup
Daniil Medvedev, primul finalist de la Diriyah Cup! Rusul a trecut în două seturi de Stan Wawrinka
ACUM 16 ORE
Tenis
Un tenismen cunoscut, testat pozitiv de două ori în octombrie și noiembrie
ACUM O ZI