Agenţia internaţională de integritate a tenisului (ITIA) a transmis miercuri că jucătoarele din Rusia, Sofia Dmitrieva şi Alija Merdeeva, au fost suspendate pe viaţă din tenis, ca urmare a implicării lor în trucarea mai multor meciuri. Cele două sportive, partenere în proba de dublu în partidele investigate, "au primit o interdicţie permanentă de a juca sau de a asista la orice eveniment de tenis autorizat sau girat de autorităţile de conducere ale tenisului", se arată în comunicatul ITIA.
Merdeeva, ocupantă a locului 928 WTA la simplu, 644 WTA la dublu, a fost implicată în două incidente de trucare a partidelor, în timp ce Dmitrieva, ocupantă a locului 1.191 mondial la simplu şi 939 la dublu, a fost implicată în şase tentative de trucare de partide. Aceasta din urmă s-a sustras și de la procesul de derulare a investigației, fapt care îi aduce o acuzație în plus.
Tenis
"A fost absolut incredibil!" Succesul Emmei Răducanu de la US Open l-a inspirat pe Norrie
ACUM 25 MINUTE

Mafia pariurilor lovește din nou în tenis

Cele două jucătoare au fost sancţionate pentru încălcarea Programului de anticorupţie al tenisului. Agenţia internaţională de integritate a tenisului este o structură independentă înfiinţată de organismele de conducere ale disciplinei pentru a promova, a încuraja, a spori şi a proteja integritatea tenisului profesionist în toată lumea.
Ultima "ispravă" privind mafia pariurilor din tenis demonstrează încă o dată diferența uriașă dintre condițiile și premiile jucătorilor de top și condițiile și recompensele pe care le primesc tenismenii din subsolul clasamentului. Pentru că își dedică timpul antrenându-se, dar nu se pot întreține apoi din câștiguri, tot mai mulți jucători acceptă propunerile venite din mafia pariurilor.
Tenis
Rafael Nadal nu crede că tenisul se află în direcția cea bună: "Cred că situația se va înrăutăți"
ACUM O ORĂ
Tenis
Camila Giorgi, penalizată cu două game-uri la turneul din Tenerife! Ce s-a întâmplat
ACUM 4 ORE