Agenţia internaţională de integritate a tenisului (ITIA) a transmis miercuri că jucătoarele din Rusia, Sofia Dmitrieva şi Alija Merdeeva, au fost suspendate pe viaţă din tenis, ca urmare a implicării lor în trucarea mai multor meciuri. Cele două sportive, partenere în proba de dublu în partidele investigate, "au primit o interdicţie permanentă de a juca sau de a asista la orice eveniment de tenis autorizat sau girat de autorităţile de conducere ale tenisului", se arată în comunicatul ITIA.
Merdeeva, ocupantă a locului 928 WTA la simplu, 644 WTA la dublu, a fost implicată în două incidente de trucare a partidelor, în timp ce Dmitrieva, ocupantă a locului 1.191 mondial la simplu şi 939 la dublu, a fost implicată în şase tentative de trucare de partide. Aceasta din urmă s-a sustras și de la procesul de derulare a investigației, fapt care îi aduce o acuzație în plus.
WTA Dubai
Sorana Cîrstea, prima româncă în turul 2 la Dubai! Cu cine va lupta pentru un loc în turul al 3-lea
ACUM 4 ORE

Mafia pariurilor lovește din nou în tenis

Cele două jucătoare au fost sancţionate pentru încălcarea Programului de anticorupţie al tenisului. Agenţia internaţională de integritate a tenisului este o structură independentă înfiinţată de organismele de conducere ale disciplinei pentru a promova, a încuraja, a spori şi a proteja integritatea tenisului profesionist în toată lumea.
Ultima "ispravă" privind mafia pariurilor din tenis demonstrează încă o dată diferența uriașă dintre condițiile și premiile jucătorilor de top și condițiile și recompensele pe care le primesc tenismenii din subsolul clasamentului. Pentru că își dedică timpul antrenându-se, dar nu se pot întreține apoi din câștiguri, tot mai mulți jucători acceptă propunerile venite din mafia pariurilor.
Tenis
"Toată lumea știe asta!" Roger Federer a comentat descalificarea lui Novak Djokovic la US Open
ACUM 4 ORE
Tenis
"M-am simțit deprimat după operație!" Roger Federer, răspuns sincer despre retragerea din tenis
ACUM 5 ORE