Goana Serenei Williams pentru titlul de Mare Șlem cu numărul 24 a fost unul cu multe baraje și blocaje. Revenită după naștere, americanca a pierdut net toate cele patru finale de Mare Șlem pe care le-a disputat, fie că a fost vorba despre Wimbledon, fie că a fost vorba despre US Open.
Ediția 2020 a turneului de la Flushing Meadows va fi una extrem de aparte, în contextul creat de pandemia de coronavirus: fără spectatori, cu reguli sanitare foarte stricte și un întreg lanț de routine bulversat.
Tracy Austin, dublă campioană la US Open și analist Tennis Channel, a declarat pentru “New York Times”, că prin Serena, ai garantate cea mai importantă intrigă și cel mai spectaculos fir narativ în desfășurare – căutarea Grand Slam-ului numărul 24”. Cea mai tânără campioană din istoria US Open-ului consideră că cea mai mare pierdere pentru turneu ar fi chiar absența Serenei, ceea este este extrem de puțin probabil să se întâmple, având în vedere faptul că sportiva în vârstă de 38 de ani și-a exprimat deja interesul pentru turneu.
Australian Open
Gael Monfils - Federico Coria - Australian Open
ACUM 20 MINUTE
Pam Shriver a transmis că “fără spectatori în tribună, nu m-aș mira dacă Serena va resimți mai puțină presiune. Serena a avut o presiune uriașă în ultimii ani la New York, de aici și căderile nervoase. Pandemia a pus presiune pe toată lumea, i-a făcut pe toți cei din familii mai agitați. Dar, așa cum spune Serena, după ce ai trecut prin ce ai trecut, ea s-ar putea să se simtă mai confortabil jucând în aceste condiții speciale comparativ cu toate celelalte sportve”, a concluzionat Shriver pentru BBC.

Serena Williams continuă cursă cu istoria

Chiar dacă mulți simt că Serena Williams nu mai are nimic de demonstrat și că, în plus, un singur titlu nu poate cântări atât de mult în vreo dezbatere, misiunea americancei de a atinge borna 24 este clară.
Șase dintre primele opt jucătoare de tenis ale lumii nu vor fi prezente la New York, ceea ce înseamnă că, pe lista capilor de serie, Serena avansează pe poziția a 3-a, după Karolina Pliskova și Sofia Kenin, cu Naomi Osaka pe 4 – garantat să ajungă pe cealaltă jumătate față de Serena. Prezența în top 4 pe lista capilor de serie este un privilegiu de care americanca nu s-a mai bucurat de la Australian Open 2017, turneu pe care l-a și câștigat.
Evident, tabloul feminin de la US Open 2020 va fi mai subțire decât în mod normal, întrucât șase jucătoare din Top 8 WTA nu vor fi la start. Însă misiunea Serenei rămâne complicată, mai ales după ce la Lexington a fost învinsă chiar de către o conațională – Shelby Rogers, care a devenit prima sportivă din afara Top 100 care se impune în fața Serenei, după opt ani. Pentru toate sportivele aflate pe tablou, motivația va fi imensă, iar șansele încântătoare. Începând cu 2014, US Open-ul a avut în fiecare an altă câștigătoare, fiind un turneu al surprizelor mai mult decât oricare alt Grand Slam.
Este interesant de sesizat faptul că patru dintre cele șase poziții disponibile în finala feminină la Flushing Meadows începând cu 2017 le-au revenit americancelor, celelalte două poziții ajungând la sportive care își au domiciliul în America de Nord. Nici măcar cu restul americancelor, Serena Williams nu va avea viață ușoară, chiar dacă în carieră ea a adunat 106 victorii și doar 34 de înfrângeri în meciuri contra sportivelor din SUA. La doar 16 ani, Cori Gauff este deja o certitudine a tenisului mondial și un star de urmărit la orice Grand Slam, Jennifer Brady și Sofia Kenin sunt două dintre cele mai în formă sportive ale anului (prima urmând să fie cap de serie în premieră, după cel dintâi titlu al carierei, având victorii în sezon la Șarapova, Muguruza, Svitolina și așa mai departe, în timp ce Kenin a fost jucătoarea începutul de an, cu trofee la Australian Open și Lyon). Sloane Stephens și Madison Keys sunt sportive americane care au găsit deja cheia succesului la New York, iar lupta se anunță acerbă în “Team USA”.
Australian Open
Novak Djokovic nu merge în Serbia. Unde se "tratează" după ce a pățit și ce înțelegere a făcut
ACUM 25 MINUTE