Al doilea jucător al lumii în prezent, Daniil Medvedev, a câștigat al 11-lea titlu al carierei (primul pe iarbă), după ce s-a impus la turneul de la Mallorca. Rusul l-a învins în finală pe americanul Sam Querrey (60 ATP). Medvedev, principalul favorit al competiției, s-a impus după 62 de minute de joc, scor 6-4, 6-2.
Dublu finalist de Grand Slam (US Open 2019 și Australian Open 2021), Daniil Medvedev a trecut pe durata turneului din Spania de Corentin Moutet (85 ATP), Casper Ruud (14 ATP) și Pablo Carreno-Busta (13 ATP). Pentru performanța obținută la Mallorca, Daniil Medvedev va primi un premiu în valoare de 70.620 de dolari și 250 de puncte în clasamentul ATP.
Australian Open
Mats Wilander a făcut lumină în cazul "Novak Djokovic": "Dacă cred că e decizia corectă?"
ACUM 8 ORE

Daniil Medvedev a cucerit în premieră un titlu pe iarbă

În vârstă de 25 de ani, Medvedev mai are în palmares titlurile de la Sydney, Winston-Salem, Tokyo (2018), Sofia, Cincinnati, Sankt Petersburg, Shanghai (2019), Paris, Turneul Campionilor (2020) și Marsilia (2021). Acum, Medvedev e deja în drum spre Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului.
Până acum, rusul nu a reușit să treacă de turul al treilea la Wimbledon, însă jocul arătat la Mallorca ar putea schimba acest aspect. În primul tur de la All England Club, Daniil Medvedev (favorit 2) se va duela cu germanul Jan-Lennard Struff (45 ATP). De cealaltă parte, Sam Querrey îl va întâlni pe ibericul Pablo Carreno-Busta (cap de serie nr. 11).
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Novak Djokovic va pierde, cel mai probabil, locul 1 ATP după Australian Open
ACUM 9 ORE
Australian Open
3 mari câştigători de pe urma "ştergerii" lui Djokovic de pe tabloul Australian Open
ACUM 10 ORE