Novak Djokovic, al treilea reprezentant al grupului de căpătâi al tenisului mondial masculin (The Big Three), se află pe locul al treilea și în ceea ce înseamnă admirația fanilor. Sârbul a apărut în elita tenisului în momentul în care Roger Federer și Rafael Nadal construiseră deja o emulație în jurul lor, fiind mereu priviți împreună, așa cum se întâmplă și azi, de altfel.
Din 2008, Novak Djokovic a oferit prima replică în tenisul mondial și are în continuare un cuvânt greu de spus când vine vorba despre victoriile mari din circuit. Totuși, el nu este privit ca un sportiv care să atragă milioane de oameni la meciurile pe care le dispută, să le urmărească din tribune sau din fața televizoarelor. Chiar dacă sârbul este iubit la nivel mondial și are fani peste tot în lume pentru glumele și atitudinea din teren și de la conferințele de presă, numărul suporterilor lui nu se compară cu cel al lui Federer sau Nadal.

Dijana Djokovic, surprinsă de tratamentul primit de fiul ei

Tenis
Djokovic, numit cetățean de onoare al unui oraș din Muntenegru! Cum a fost întâmpinat liderul ATP
ACUM 3 ORE
Mama lui Novak și-a exprimat și ea părerea legată de acest fapt și spune că nu-și poate explica de ce fiul ei nu este la fel de apreciat precum cei mai mari rivali ai lui: "Da, simt că este mai puțin iubit decât Federer și Nadal. Simt în Australia, New York, Londra. La Paris, mai puțin, iar asta pentru că le-a furat inimile spectatorilor când a început să vorbească în franceză. Sincer, nu știu de ce se întâmplă acest lucru, pentru că este atât de drăguț, de politicos, atât de muncitor. Dar oamenii se pare că nu apreciază acest lucru doar pentru că el joacă în epoca lui Federer și a lui Nadal", a spus Dijana Djokovic pentru GQ Magazine.
Din 2003, era clar că Roger Federer și Rafael Nadal vor domina tenisul. Ei încă o fac și azi, însă în 2008, s-au ales și cu un rival care a reușit să le fure” o mulțime de titluri în circuit, însă cât vor mai dura evoluțiile celor trei? Sârbul, lider mondial în ATP, este avantajat de vârstă. El este cel mai tânră dintre ei, 32 de ani. Ibericul este mai în vârstă cu un an, iar elvețianul are 38 de ani. Dijana Djokovic a vorbit despre cât crede că va mai rămâne fiul ei în circuit, până la ce vârstă: "Depinde doar de el, cine știe? Are 32, poate cel puțin până la 35...Nu pot să spun eu exact. Dacă este fericit și își găsește în continuare motivația necesară, de ce nu? Federer are 38 și încă joacă".
Tenis
BBC: Discrepanțele găsite în testele Covid ale lui Nole. Familia Djokovic refuză să comenteze
ACUM 7 ORE
Tenis
Ce au făcut organizatorii de la Australian Open, după criza lui Medvedev. Dezvăluirea lui Cahill
ACUM 9 ORE