Numărul unu mondial a devenit persona non grata pentru mulți, după ce turneul Adria Tour, organizat de el, s-a transformat într-un fiasco, nu mai puțin de 4 jucători fiind depistați pozitiv cu COVID-19. Nole, Troicki, Coric și Dimitrov au toți coronavirus, după ce nu au respectat nicio măsură de distanțare socială.

Pentru a muta atenția de pe fiul său, care a sfidat orice măsură de bun simț în cadrul competițiilor de la Belgrad și Zadar, Srdjan Djokovic l-a scos țap ispășitor pe Dimitrov, acuzându-l că bulgarul i-a îmbolnăvit pe toți ceilalți. Deși, evident, nu există niciun argument valid în acest sens. Spusele tatălui lui Nole au atras și mai multă antipatie pentru sportivul sârb, lucru remarcat și de Marc Rosset.

Tenis
Djokovic a primit cu 10 euro mai mult decât Halep, la Roma. "De un hilar absolut"
ACUM 19 ORE

"Novak este o persoană interesantă. Toată lumea se îndoiește de ceea ce spune, pentru mine este încă un mister. Dar, personal nu îl învinovățesc pe Djokovic, deoarece fiecare persoană are propria filosofie de viață. Ceea ce mă deranjează însă foarte tare sunt afirmațiile tatălui său. Indiferent cât de mult îți iubești fiul, este stupid să te comporți așa, să ieși mereu în față cu asemenea declarații controversate. Dacă tatăl meu s-ar comporta așa, l-aș bate, vă spun sincer. Tatăl lui Novak strică lumea tenisului. Din cauza lui, mi se pare că întreaga lume a ajuns să îl antipatizeze pe Nole", a spus Rosset, citat de GoTennis.

Tatăl lui Djokovic, serie de afirmații controversate

Nonșalanța cu care l-a acuzat pe Dimitrov a reprezentat doar ultima ieșire controversată a lui Srdjan Djokovic. Cu doar câteva săptămâni în urmă, tatlă lui Nole a avut câteva declarații lipsite de bun simț la adresa lui Federer, pe care îl certa că nu se retrage. "Haide, omule, crește-ți copiii, mergi la schi, fă ceva, altceva!", i-a trasmis Djokovic Sr lui "FedEx", judecându-l că încă rămâne în tenis deşi se apropie de 40 de ani.

Nici Nadal nu a scăpat în trecutul recent de declaraţiile ciudate ale lui Srdjan, acesta afirmând că relaţiile dintre Nole şi Rafa sunt reci.

"Tatăl lui Novak ar trebui să vorbească mai mult cu fiul său. Mereu am avut o relaţie foarte bună cu Nole şi încă am. Am pierdut meciuri împotriva lui, dar nu au fost niciodată probleme între noi", a explicat Nadal, vizibil stânjenit că trebuie să vorbească pe marginea unui conflict care, din punctul lui de vedere, nu există.

https://imgresizer.eurosport.com/unsafe/0x0/filters:format(jpeg):focal(1351x521:1353x519)/origin-imgresizer.eurosport.com/2020/06/29/2841179.jpg
Roland-Garros
Specialiştii s-au pus de acord: Simona Halep, aproape imposibil de învins la Roland Garros
IERI LA 08:12
Tenis
Novak Djokovic, din ce în ce mai bun pe zgură. Sârbul s-a calificat în finala turneului de la Roma
20/09/2020 LA 16:32