În plină pandemie de coronavirus, situația din tenisul mondial e una teribil de grea. Pentru că, exceptând jucătorii de top, care au ajuns în TOP 50 mondial la masulin și feminin, ceilalți au aproape în unanimitate mari probleme financiare.
Conform Indian Express, o "firmă fantomă" i-a abordat deja pe jucătorii de top, sub pretextul că, împreună cu ATP, WTA și ITF au pus la cale un plan de sprijin pentru jucătorii mai slab clasați. S-a încercat astfel atragerea de fonduri de la sportivii mari, care nu ar fi ajuns, evident, niciodată la destinația fictvă invocată.
ATP a luat deja poziție, aflând că mai mulți jucători de top au fost contactați și li s-au cerut bani pentru această "cauză nobilă".
Tenis
Un fost număr 1 ATP englez e convins: "Emma Răducanu va câștiga multe titluri dacă va face asta"
ACUM 20 MINUTE
"Scrisoarea respectivă pretinde că ATP, WTA și ITF lucrează cu Atton&Price să formeze acest fond de ajutorare, dar acest lucru nu este adevărat. Nu avem nicio legătură cu acea fundație. În această perioadă, ne așteptăm să fiți abordați cu numeroase propuneri. Vă recomandăm să fiți precauți și să căutați să confirmați autenticitatea fiecărei solicitări de acest gen înainte să decideți dacă să o urmați", le-a transmis ATP jucătorilor.
De notat că și WTA și ITF au luat poziții similare, negând orice fel de implicare alături de compania mai sus menționată.

Probleme mari pentru sportivii slab cotați

Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, s-a arătat nemulțumit de tratamentul pe care-l primesc jucătorii mai slab clasați, cei fără venituri în vreme de pandemie.
Patrick Mouratoglou, antrenorul care o pregăteşte pe Serena Williams, a făcut un apel la forurile din tenisul mondial pentru a implementa un plan prin care jucătorii din partea inferioară de clasament să beneficieze de ajutor financiar. Aceștia din urmă se confruntă cu probleme uriașe din cauza pandemiei de coronavirus și nu se mai pot susține din punct de vedere financiar atâta timp cât toate turneele au fost suspendate.
Într-o scrisoare deschisă publicată pe contul personal de Twitter, antrenorul al Serenei Williams a precizat că situaţia actuală din tenis dovedeşte cât de "disfuncţional" este acest sport.
Spre deosebire de jucătorii de baschet sau de fotbal, jucătorii de tenis nu au salarii fixe anuale. Ei sunt antreprenori independenţi. Ei îţi plătesc călătoriile, ei plătesc salarii antrenorilor şi staff-ului lor, în timp ce salariile proprii depind de numărul de meciuri câştigate. Cu toate acestea, mi se pare revoltător că al 100-lea cel mai bun jucător al unuia din cele mai populare sporturi în lume, urmărit de un miliard de fani, abia reuşeşte să se descurce. Cu toţii ne bazăm pe aceste organe de conducere, care au puterea să protejeze economia tenisului profesionist şi să menţină responsabilitatea socială. Nu mai putem lăsa în urmă jucători de rang inferior. Acest lucru nu este corect. Tenisul are nevoie de schimbare. Să folosim acest timp liber pentru a începe o discuţie | Patrick Mouratoglou
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Berrettini - Monfils - Australian Open
ACUM 2 ORE
Australian Open
Australian Open 2022 | Top 5 lovituri din prima zi a sferturilor de finală
ACUM 2 ORE