Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marea problemă a "dietei minune", care i-a schimbat viața lui Djokovic. Ce susțin specialiștii

Cristian Mihală

Publicat 18/05/2020 la 16:31 GMT+3

Metoda promovată de Novak Djokovic pentru slăbit și pentru a avea mai multă energie (împărțirea meselor după algoritmul 16:8) poate funcționa, dar ascunde și un pericol, în cazul în care totul se face "după ureche".

Novak Djokovic

Credit imagine: Imago

Cel mai bun jucător de tenis din lume, Novak Djokovic, i-a dezvăluit unui medic renumit, într-o discuție avută pe Instagram, că de un an și jumătate și-a obișnuit organismul să fie privat de orice aliment timp de 16 ore, mâncând într-un interval de doar 8 ore.
"Faptul că am stat câte 16 ore pe zi fără să mânânc a contribuit la îmbunătățirea sistemului meu digestiv. Dorm mai bine și am mai multă energie de-a lungul zilei", a spus Djokovic, citat de Tennisworld.
Medicul Ivanov l-a felicitat pentru alegerea făcută și a explicat de ce metoda aceasta e una extrem de profitabilă pentru un sportiv. Problema e că împărțirea meselor după algoritmul 16:8 poate fi benefică, dar doar în cazul unor persoane care au acces la un nutriționist, care să îi îndrume clar ce să consume, așa cum se întâmplă cu Nole. În cazul sârbului, fără doar și poate că acest ciclu de alimentație dă rezultate, dar exemplul lui nu trebuie urmat de marea masă decât în anumite condiții.

Specialiștii, despre pericolele "dietei" 16:8

Atâta vreme cât cineva crede că a descoperit o metodologie fără cusur în această "dietă", cu siguranță că se înșală.
Ca în cazul oricărui regim de viață care nu are la bază echilibrul și cumpătarea, lucrurile pot deveni problematice.
Marea dificultate a celor care nu apelează la un specialist și introduc această metodă în viața lor cotidiană este reprezentată de faptul că orice corp asimilează imediat tot ce îi dai, după cele 16 ore în care nu ai mâncat. Iar tu nu știi exact ce vrea organismul tău, deci se poate întâmpla foarte frecvent să îl alimentezi necorespunzător.
Specialiștii consideră că în momentul în care organismul s-a trezit, el are nevoie de cea mai mare cantitate de nutrienţi. În prima jumătate a zilei este bine să mănânci 60-70% din caloriile zilei. Când te abții să mănânci 16 ore, de foarte multe ori la trezire nu "vei avea voie" să te alimentezi, conform programului. În toată această perioadă de repaus alimentar se produc foarte multe toxine, ceea ce determină să fie consumați o mare parte din muşchii noştri.
În concluzie, metoda 16:8 poate fi una extrem de benefică pentru organism, dar doar în contextul în care programul alimentar e atent urmărit de un nutriționst, astfel încât să nu apară dezechilibre și corpul să sufere mai mult decât înainte, când respectai un orar fix al meselor.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo