Cel mai bun jucător de tenis din lume, Novak Djokovic, i-a dezvăluit unui medic renumit, într-o discuție avută pe Instagram, că de un an și jumătate și-a obișnuit organismul să fie privat de orice aliment timp de 16 ore, mâncând într-un interval de doar 8 ore.
"Faptul că am stat câte 16 ore pe zi fără să mânânc a contribuit la îmbunătățirea sistemului meu digestiv. Dorm mai bine și am mai multă energie de-a lungul zilei", a spus Djokovic, citat de Tennisworld.
Medicul Ivanov l-a felicitat pentru alegerea făcută și a explicat de ce metoda aceasta e una extrem de profitabilă pentru un sportiv. Problema e că împărțirea meselor după algoritmul 16:8 poate fi benefică, dar doar în cazul unor persoane care au acces la un nutriționist, care să îi îndrume clar ce să consume, așa cum se întâmplă cu Nole. În cazul sârbului, fără doar și poate că acest ciclu de alimentație dă rezultate, dar exemplul lui nu trebuie urmat de marea masă decât în anumite condiții.
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
IERI LA 10:42

Specialiștii, despre pericolele "dietei" 16:8

Atâta vreme cât cineva crede că a descoperit o metodologie fără cusur în această "dietă", cu siguranță că se înșală.
Ca în cazul oricărui regim de viață care nu are la bază echilibrul și cumpătarea, lucrurile pot deveni problematice.
Marea dificultate a celor care nu apelează la un specialist și introduc această metodă în viața lor cotidiană este reprezentată de faptul că orice corp asimilează imediat tot ce îi dai, după cele 16 ore în care nu ai mâncat. Iar tu nu știi exact ce vrea organismul tău, deci se poate întâmpla foarte frecvent să îl alimentezi necorespunzător.
Specialiștii consideră că în momentul în care organismul s-a trezit, el are nevoie de cea mai mare cantitate de nutrienţi. În prima jumătate a zilei este bine să mănânci 60-70% din caloriile zilei. Când te abții să mănânci 16 ore, de foarte multe ori la trezire nu "vei avea voie" să te alimentezi, conform programului. În toată această perioadă de repaus alimentar se produc foarte multe toxine, ceea ce determină să fie consumați o mare parte din muşchii noştri.
În concluzie, metoda 16:8 poate fi una extrem de benefică pentru organism, dar doar în contextul în care programul alimentar e atent urmărit de un nutriționst, astfel încât să nu apară dezechilibre și corpul să sufere mai mult decât înainte, când respectai un orar fix al meselor.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Sârbii, în extaz după ultima veste despre Novak Djokovic! Ce au descoperit jurnaliștii de la Belgrad
IERI LA 05:29
Tenis
Pronostic sumbru pentru cariera lui Novak Djokovic: "Viața lui în circuit va deveni un iad!"
IERI LA 03:56