Tenis

Marea problemă a "dietei minune", care i-a schimbat viața lui Djokovic. Ce susțin specialiștii

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Novak Djokovic

Credit imagine: Imago

DeCristian Mihala
18/05/2020 la 14:28

Metoda promovată de Novak Djokovic pentru slăbit și pentru a avea mai multă energie (împărțirea meselor după algoritmul 16:8) poate funcționa, dar ascunde și un pericol, în cazul în care totul se face "după ureche".

Cel mai bun jucător de tenis din lume, Novak Djokovic, i-a dezvăluit unui medic renumit, într-o discuție avută pe Instagram, că de un an și jumătate și-a obișnuit organismul să fie privat de orice aliment timp de 16 ore, mâncând într-un interval de doar 8 ore.

"Faptul că am stat câte 16 ore pe zi fără să mânânc a contribuit la îmbunătățirea sistemului meu digestiv. Dorm mai bine și am mai multă energie de-a lungul zilei", a spus Djokovic, citat de Tennisworld.

Tenis

Djokovic nu renunță la inițiativa lansată la începutul pandemiei: "Am vorbit cu Federer și Nadal"

ACUM 19 ORE

Medicul Ivanov l-a felicitat pentru alegerea făcută și a explicat de ce metoda aceasta e una extrem de profitabilă pentru un sportiv. Problema e că împărțirea meselor după algoritmul 16:8 poate fi benefică, dar doar în cazul unor persoane care au acces la un nutriționist, care să îi îndrume clar ce să consume, așa cum se întâmplă cu Nole. În cazul sârbului, fără doar și poate că acest ciclu de alimentație dă rezultate, dar exemplul lui nu trebuie urmat de marea masă decât în anumite condiții.

Specialiștii, despre pericolele "dietei" 16:8

Atâta vreme cât cineva crede că a descoperit o metodologie fără cusur în această "dietă", cu siguranță că se înșală.

Ca în cazul oricărui regim de viață care nu are la bază echilibrul și cumpătarea, lucrurile pot deveni problematice.

Marea dificultate a celor care nu apelează la un specialist și introduc această metodă în viața lor cotidiană este reprezentată de faptul că orice corp asimilează imediat tot ce îi dai, după cele 16 ore în care nu ai mâncat. Iar tu nu știi exact ce vrea organismul tău, deci se poate întâmpla foarte frecvent să îl alimentezi necorespunzător.

Specialiștii consideră că în momentul în care organismul s-a trezit, el are nevoie de cea mai mare cantitate de nutrienţi. În prima jumătate a zilei este bine să mănânci 60-70% din caloriile zilei. Când te abții să mănânci 16 ore, de foarte multe ori la trezire nu "vei avea voie" să te alimentezi, conform programului. În toată această perioadă de repaus alimentar se produc foarte multe toxine, ceea ce determină să fie consumați o mare parte din muşchii noştri.

În concluzie, metoda 16:8 poate fi una extrem de benefică pentru organism, dar doar în contextul în care programul alimentar e atent urmărit de un nutriționst, astfel încât să nu apară dezechilibre și corpul să sufere mai mult decât înainte, când respectai un orar fix al meselor.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Tenis

Djokovic, amintire emoționantă, la 33 de ani: "Tata a pus 10 mărci pe masă. Erau toți banii noștri"

22/05/2020 LA 12:20
Tenis

#DORdeSPORT Povestea lui Novak Djokovic, campionul sârb care a întrerupt supreamația FEDAL

22/05/2020 LA 11:06
Subiecte asemănătoare
TenisNovak Djokovic
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Tenis

Ruşii, acuzaţii grave: Sharapova, o victimă! "De ce se închid ochii în cazul Serenei Williams?"

ACUM 10 ORE

Ultimele videoclipuri

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

00:03:29

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Interviu cu Alexandra Tănăsescu

22/05/2020 LA 12:45
Vezi mai multe