Nadal s-a impus în decisiv contra lui Tsitsipas și va juca în semifinalele Turneului Campionilor. Ibericul îl învinsese și anul trecut pe grec în faza grupelor (grecul avea să cucerească în cele din urmă turneul, după o finală epică, împotriva lui Thiem), dar nu s-a calificat în fazele eliminatorii. De altfel, Rafa nu a câștigat niciodată Turneul Campionilor, singurul trofeu major care îi lipsește într-o carieră în care a cucerit 86 de titluri (20 de Grand Slam, medaliat olimpic cu aur în două rânduri).
La Turneul Campionilor, Rafa a jucat două finale, ambele pierdute (la Federer și Djokovic) și se părea că această competiție nu va ajunge vreodată în CV-ul său. Se joacă în sală, iar efectul top-spinului său formidabil de forehand e anulat aproape complet.
Totuși, "Matadorul" pare încrezător că anul acesta poate cuceri în fine trofeul, situația fiind una care îi convine. În trecut, Rafa ajungea extrem de obosit la Londra, după sezoane epuizante, marcate de cele mai multe ori de accidentări. Acum, coorodonatele sunt altele. A jucat la foarte puține turnee, ca urmare a pandemiei de coronavirus, astfel că e mai proaspăt ca niciodată la Turneul Campionilor.
Diriyah Tennis Cup
Alexander Zverev a revenit cu succes pe teren! Germanul l-a învins pe Thiem la Diriyah Cup
ACUM O ZI
"Anul trecut am avut puțin ghinion să nu fiu în semifinale. Cu un an înainte, am trebuit să mă retrag, deci sunt foarte fericit să ajung iar între ultimii patru. E întotdeauna foarte greu să joci la acest turneu, nu doar pentru că întâlnești cei mai buni jucători ai lumii, dar și pentru că e mereu la finalul sezonului și te simți foarte obosit. Dar anul acesta e diferit, pentru că sezonul a fost întrerupt. Sunt fericit că am ajuns în penultimul act și sper să fiu în stare să dau tot ce pot în partida următoare. Abia aștept să joc împotriva lui Daniil. Știu că va trebui să fiu la cel mai înalt nivel din punct de vedere fizic, dar sunt gata să trec de orice durere și suferință pentru a face un meci bun", a spus Nadal la final, potrivit nittoatpfinals.com.

Nadal, mulțumit de prestația cu Tsitsipas de la Turneul Campionilor

În ceea ce privește partida cu Tsitsipas, Nadal s-a declarat extrem de mulțumit de prestația sa. Nici nu avea cum să fie altfel, în contextul în care serviciul i-a funcționat minunat, permițându-i să fie agresiv și să ia inițiativa în puncte.
"Cred că am jucat destul de bine. La 5-4 în setul doi am fost puțin debusolat. Cred că mi-am câștigat serviciul destul de ușor până la acel moment, apoi am pierdut puțin din încredere. Am servit ceva mai slab, dar în decisiv am intrat bine. Am făcut break, apoi mi-am pierdut iar serviciul, pentru ca apoi să reușesc să îmi ridic nivelul. În termeni generali, cred că a fost un meci foarte bun pentru mine", a mai spus Nadal.
Partidele de azi de la Turneul Campionilor (în direct pe Eurosport și Eurosport Player):
  • Djokovic - Zverev - ora 16:00
  • Medvedev - Schwartzman - ora 22:00
Djokovic și Zverev au câte o victorie după două dispute, astfel că învingătorul partidei de azi va merge în semifinale, unde va da piept cu Thiem. În cealaltă semifinală știm deja că Nadal va da piept cu Medvedev.
Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
IERI LA 20:55
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
IERI LA 17:19