Simona Halep și Coco Guaff au avut parcursuri diferite la Toronto. Dacă românca a trecut fără emoții de Vekic, Zhang și Teichmann, fără a ceda set, Coco Gauff a fost aproape de eliminare atât în turul 2, cât și în optimi, cu Rybakina, respective Sabalenka. Acum, Halep și Gauff se vor duela pentru a stabili prima semifinalistă a ediției din acest an.
Prezentând o prefațare a confruntării lor pentru Tennis Channel, Andy Roddick a declarat că Gauff va trebui să facă unele lucruri diferit față de întâlnirile anterioare cu Halep pentru a obține prima victorie din carieră în fața româncei. Americanul retras din activitate a spus că suprafața de joc mai rapidă de la Toronto o va ajuta pe Gauff să obțină mai mult din primul serviciu, dar a subliniat necesitatea unei abordări agresive din partea adolescentei.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Patrick Mouratoglou, mesaj emoționant de ziua Simonei Halep! Ce a postat antrenorul
ACUM 12 ORE

Andy Roddick a prefațat duelul Halep – Gauff, din sferturi de la Toronto

"Dacă aș fi antrenorul lui Gauff, i-aș spune așa: "Ascultă, nu ai avut cele mai bune abordări împotriva ei încă. Aceasta este suprafața ta preferată, este un pic mai rapidă. Vei putea să scoți un pic mai mult din primul tău serviciu." Coco trebuie să atace serviciul 2 al româncei, trebuie să aleagă, să-și aleagă locurile pentru a fi agresivă împotriva Simonei Halep, pentru că, oricât de bună este Coco la contraofensivă, Halep este așa de foarte, foarte mult timp și s-ar putea să aibă un pic mai multă putere strategică".
Comparând cele două jucătoare, Roddick a spus că, deși Gauff e o jucătare foarte solidă când vine vorba de contraofensivă, Halep deține măiestria în acest aspect și posedă un avantaj "strategic" față de adolescentă, deoarece face acest lucru de ani de zile: "Coco trebuie să trimită mingea înapoi de fiecare dată în interiorul terenului", a spus Roddick. "Acolo e singurul loc în care o poate răni cu adevărat pe Simona Halep în mod constant.
Halep o va face pe Coco să se miște, nu-i așa? Așa că nu vrea ca ea să primească câteva lovituri de rever în același loc, unde poate de fapt să se așeze și să forțeze un pic situația. Va trebui să facă o tonă de prime servicii, deoarece există o diferență destul de mare între primul serviciu al lui Coco și al doilea serviciu. Am urmărit acel meci de la Madrid. Coco s-a prăbușit puțin la sfârșitul setului al doilea cu dublele greșeli, i-a cam donat victoria Simonei", a mai spus Roddick.
Duelul dintre Simona Halep și Cori Gauff, din sferturile de finală ale turneului de la Toronto, va avea loc vineri, de la ora 20:00, pe Centre Court. Partida poate fi urmărită în format LIVE-TEXT pe eurosport.ro.

Spectacolul din La Vuelta revine pe Eurosport, în perioada 19 august - 11 septembrie

Tenis
Simona Halep, la 31 de ani. Cu ce rămâne după un sezon în care ne-a adus aminte de "vintage Simo"
IERI LA 09:59
Tenis
ESPN a făcut deja predicțiile pentru 2023! Surpriză mare: La ce turneu major se impune Simona Halep
26/09/2022 LA 15:00