Rafa Nadal a reuşit imposibilul la cel mai prestigios turneu pe zgură din lume, cucerind al 14-lea trofeu la Paris. Venit într-un picior în capitala Franţei, fără să aibă mari aşteptări după durerile atroce avute, "Matadorul" a mai dat o reprezentaţie de gală pe Philippe Chatrier. Cu un culoar teribil, în care i-a avut adversari până în finală pe Auger-Aliassime, Djokovic sau Zverev, Rafa a arătat încă o dată de ce a ajuns să fie cel mai titrat jucător din istorie.
Mulţi văd deja cursa pentru GOAT-ul din tenis încheiată, dar Guy Forget, directorul Roland Garros în perioada 2016-2021, merge mai departe cu laudele la adresa marelui campion spaniol: îl vede cel mai mare sportiv din istorie.
"Pentru mine, Rafael Nadal a atins absolutul în istoria sportului. Punct. Este peste Ali, Pele sau Michael Jordan", a spus Guy Forget pentru Le Parisien.
Wimbledon
Halep vs. Badosa, în optimi la Wimbledon! Super-duelul, luni, în direct pe Eurosport 2
ACUM O ORĂ

Nadal, cel mai bun într-un sport practicat de zeci de milioane de oameni

Rugat să îşi argumenteze opinia, fostul mare jucător şi director al turneului de la Roland Garros a vorbit despre faptul că "Matadorul" a reuşit performanţele incredibile într-unul dintre cele mai populare sporturi, unde competiţia e incredibilă.
"Încercaţi să găsiţi într-o altă disciplină sportivă - una de top, nu mă refer la un sport care se practică în 25 de ţări de pe glob la nivel înalt - un campion care a câştigat de 14 ori cel mai greu turneu din lume, aşa cum e Roland Garros. Nu o să găsiţi pe nimeni. Amintiţi-vă ce spuneam cu toţii când a câştigat Borg a 6-a oară French Open. Toţi l-am numit un "monstru" şi eram convinşi că nimeni în istorie nu va ajunge la 6 trofee la Roland Garros", a mai spus Guy Forget.
Întrebat cât e de suprins de recordul incredibil setat de cel mai bun jucător pe zgură din istorie, francezul şi-a amintit de marele Pete Sampras, care în cariera sa fantastică a câştigat 14 Grand Slamuri. Iar Nadal s-a impus de 14 ori doar la Roland Garros, o performanţă care nu va mai fi egalată de nimeni în istorie.
"Toţi suntem surprinşi de ce a făcut Nadal, nu doar eu. Înainte de Rafa, dacă ţi-ar fi spus cineva că apare un jucător care câştigă de 14 ori acelaşi Grand Slam, nu ai fi crezut nici în ruptul capului. Era imposibil, nu ţinea de realitate. Şi, partea cea mai bună, acest record încă poate fi îmbunătăţit de Rafa", a concluzionat fostul mare sportiv din Hexagon.
Rafael Nadal a lăsat în spate Roland Garrosul şi a recurs deja la un nou tratament pentru a-şi rezolva durerile teribile pe care le are la picior, din cauza sindromului Muller-Weiss. După câteva zile de pauză, "Matadorul" e aşteptat la antrenamente pentru a vedea în ce măsură terapia făcută are efecte. În funcţie de aceste rezultate, Rafa va şti cu siguranţă dacă poate fi prezent la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului.
Wimbledon se desfăşoară în perioada 27 iunie - 10 iulie şi va fi transmis în direct de Eurosport şi Eurosport Player.
Wimbledon
Djokovic a suferit cu Van Rijthoven, dar e în sferturi la Wimbledon! Sinner, următorul adversar
ACUM 2 ORE
Wimbledon
Kyrgios și Tsitsipas au primit nota de plată, după incidentele din meciul direct de la Wimbledon
ACUM 2 ORE