Elena Rybakina, sportivă născută la Moscova, a învins-o pe Ons Jabeur cu scorul de 3-6, 6-2, 6-2, după o oră și 50 de minute de joc și a cucerit titlul la Wimbledon, primul din istoria Kazahstanului. Deși s-a născut În Rusia, Rybakina a primit acceptul să concureze la All England Club, deoarece a început în urmă cu 4 ani să reprezinte Kazahstanul.
Aflată pe locul 23 WTA, Rybakina a luat decizia de a schimba țara pe care o reprezintă pentru a primi mai multe fonduri și a declarat în repetate rânduri că este fericită să își reprezinte țara de adopție. Chiar și așa, oficialii ruși, în frunte cu președintele Federației Ruse de Tenis, și-au atribuit de fiecare dată succesul sportivei, iar Yevgeny Kafelnikov e de aceeași părere: Rusia e îndreptățită să-și adjudece în mare parte victoria Elenei de la Wimbledon.
CITEȘTE ȘI:
National Bank Open
Simona Halep – Beatriz Haddad Maia, LIVE TEXT în marea finală de la Toronto, de la ora 20.30
PESTE O ORĂ

Yevgeny Kafelnikov, critici pentru Kazahstan după succesul Elenei Rybakina la Wimbledon

Încoronarea Elenei Rybakina la Wimbledon a provocat o mulțime de discuții în spațiul public. Născută și crescută în Rusia, după ce a fost naturalizată de Kazahstan datorită mijloacelor financiare colosale ale țării, jucătoarea de 23 de ani se află în mijlocul unei dispute între cei care cred că este un produs pur rusesc și cei care consideră că este prea târziu pentru a vorbi despre originile sale.
Fostul număr 1 mondial și campion la Australian Open (1999) și Roland Garros (1996), Yevgeny Kafelnikov este de asemenea de părere că Rybakina nu poate fi considerată câștigătoare la Wimbledon din postura reprezentantei Kazahstanului, având în vedere implicarea uriașă a rușilor în pregătirea sa: "Să cumperi un produs gata făcut de la o fabrică de primă mână este ceva ce toată lumea știe să facă...", a transmis Kafelnikov.
National Bank Open
De la suspendarea pentru dopaj, la cea mai în formă jucătoare! Metamorfoza lui Haddad Maia
ACUM 2 ORE
National Bank Open
Simona Halep, moment "neortodox" la Toronto: "Poate nu arată bine, dar mă ajută"
ACUM 3 ORE