Turneul ATP 500 din Olanda a debutat luni cu meciurile din primul tur. Chiar dacă pe tabloul competiției masculine ATP500 dotate cu premii totale de 980.580 euro iau startul nume mari ale momentului, precum Mdevedev, Tsitsipas, Zverev sau Rublev, aceștia fiind primi 4 favoriți, capul de afiș al primei zile a fost ținut de confruntarea dintre britanicul Andy Murray (123 ATP) și olandezul Robin Haase (193 ATP), ambii beneficiari ai unei invitații de participare din partea organizatorilor. Scoțianul s-a impus la capătul unui meci dramatic - 2-6, 7-6(2), 6-3 -, iar acum așteaptă duelul cu Andrey Rublev.
Murray a vorbit la superlativ de viitorul adversar, pe care îl admiră pentru modul profesionist în care se pregătește. Sfertfinalist la Australian Open, unde a fost învins de compatriotul Daniil Medvedev, Rublev are toate datele să devină un nume mare în tenis în următorii ani, e convins fostul număr unu mondial.
"Va rămâne mult timp în topul ATP, nu este doar un jucător incredibil, dar și muncește enorm, se pregătește excepțional. Am jucat cu el la Australian Open, în 2017, și țin minte că a lovit foarte puternic. Fizic nu era așa de puternic, dar între timp lucrurile s-au schimbat. A crescut enorm, s-a maturizat, poate să facă totul la nivel maxim. M-am antrenat de mai multe ori cu el și știu cât e de focusat. Deși erau doar schimburi amicale, merge full-gas de la începutul până la finalul antrenamentului. O astfel de abordare se reflectă în meciuri și în rezultate. Sunt convins că va avea foarte mult succes în circuit, va câștiga turnee mari", a spus Murray, citat de atptour.com.
Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
ACUM 17 ORE

Rublev, cuvinte mari la adresa lui Murray

Andrey Rublev nu știa cu cine va juca în turul secund, cunoscut fiind faptul că refuză să se uite la tablou, pentru a se concentra exclusiv pe adversarul din runda următoare. După succesul din primul tur, rusul a fost informat de jurnaliști că îl va avea ca adversar pe Murray. Numărul 8 mondial a vorbit la superlativ de oponent și a anticipat că duelul lor din această seară va fi unul extrem de spectaculos.
"Ohh, nu știam, vă spun sincer. Vom vedea ce va fi, cred că vom oferi un meci interesant. Vorbim despre Andy, o legendă a tenisului. Am o relație foarte bună cu el, ne înțelegem excelent, există chimie între noi. Îmi place mult, atât ca jucător, cât și ca persoană. Sunt sigur că vom oferi spectacol, vom avea raliuri lungi și va fi o adevărată luptă pentru a avansa în turul următor", a spus Rublev.
Rublev și-a ridicat enorm nivelul în ultimii doi ani. A făcut 4 sferturi de finală la turneele de Grand Slam și pare doar o chestiune de timp până va accede în prima sa finală. Rusul are deja 7 titluri în carieră, cel mai important fiind, probabil, cel de la Hamburg, unde l-a învins în finală pe Stefanos Tsitsipas.
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
ACUM 20 ORE
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
06/12/2022 LA 11:43