Alături de naţionala squadrei azzurra în 2006, când Italia cucerea Mondialul, Enrico Castellacci a acordat un interviu interesant pentru violanews.com. În el, a analizat printre altele efecte avute de coronavirus asupra sportivilor. Se ştia deja că pacienţii rămân cu mici probleme la plămâni, însă Castellacci atrage atenţia asupra altui aspect. Coronavirus poate genera probleme cardiace. În general, acestea nu sunt majore, însă în condiţii de efort lucrurile se pot schimba. Ca atare, e nevoie de teste periodice şi o monitorizare atentă, pentru a nu se ajunge la drame.
"Jucătorii trebuie să fie și mai bine pregătiți de acum. Cei care au fost depistați pozitiv în trecut vor avea nevoie de o mulțime de teste, fiindcă acest COVID-19 poate duce la probleme pe viitor, poate da naștere problemelor cardiace, atât sportivilor de performanță, dar și celorlalți", a explicat fostul medic al naționalei Italiei pentru sursa citată.

Pericolul reluării campionatelor prea repede

Tel Aviv Watergen Open
Djokovic s-a calificat în sferturile de la Tel Aviv! Un game din setul secund a durat 25 de minute
ACUM 8 ORE
UEFA a dat un semnal clar în direcţia continuării sezonului, după ce Liga de Fotbal din Belgia a decis să întrerupă competiţia şi să declare ca final clasamentul înregistrat după 29 de etape.
În campionatele mari se pierd sume impresionante din cauza drepturilor TV, astfel că toţi speră ca sezonul să se reia cât mai curând. Totuşi, Castellacci îndeamnă la calm, deşi înţelege raţiunile financiare din spatele dorinţei de a se juca din nou.
Chiar dacă criza COVID-19 va trece, sportivii rămân încă extrem de expuşi, iar renumitul medic a explicat de ce.
"Șansele ca un sportiv să fie infectat sunt mult mai mari când aleargă, fiindcă respirația se schimbă. Oamenii se tem, fiindcă au înțeles că nu este o simplă gripă. Ideea este că totul trebuie tratat cu foarte mare grijă.
Acum nu mai depinde de dorința cluburilor, ci de ordonanțele care vin din partea Guvernului. Dacă am fi realizat pericolul încă de când acest coșmar a început ăn China, ar fi fost mai bine. Ar fi fost nevoie de măsuri draconice încă de la început. Chinezii au început să se antreneze acum câteva zile, dar încă nu se poate vorbi nici acolo de o dată exactă pentru reluarea campionatului", a mai spus Castellacci.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Federer a dezvăluit ce va face în continuare, la o săptămână de la retragere: "Mă uit de pe canapea"
ACUM 10 ORE
Parma Ladies Open
Ana Bogdan a câștigat duelul 100% românesc cu Irina Begu și s-a calificat în semifinale la Parma
ACUM 10 ORE