Roger Federer nu a jucat atât de mult tenis pe cât și-ar fi dorit în ultimii doi ani, confruntându-se cu o accidentare gravă la genunchiul drept.
În 2021, elvețianul a adunat doar 13 meciuri oficiale și a ratat atât turneul de la Wimbledon, cât și Jocurile Olimpice de la Beijing. Federer ar putea reveni, însă, pe teren în toamna acestui an, el întorcându-se recent la antrenamente.
Deși a fost depășit de Rafael Nadal în clasamentul all-time al câștigătorilor de trofee de Grand Slam, iar Novak Djokovic i-a doborât recordul de săptămâni în fruntea clasamentului ATP, Roger Federer a fost lăudat de Rick Macci.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Fostul mentor al surorilor Williams este de părere că elvețianul este cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile, vorbind despre calitățile care îl evidențiază în fața celorlalți tenismeni.
"Putem vorbi despre viteză, rapiditate, echilibru, agilitate, fluiditate. Dar cel mai important lucru este temperamentul. Roger Federer face greșeli și nici măcar nu ne dăm seama că s-a întâmplat ceva.
El a fost dat exemplu în toate cluburile de tenis din lume și este incredibil că a făcut asta de la o vârstă fragedă. Dacă vrei ca și copilul tău să-și îmbunătățească jocul, dă-i să îl urmărească pe Federer. Nu vorbesc atât de mult despre partea mecanică, deși forehand-ul lui este uimitor.
Forehand-ul lui Federer este biomecanic ireal. Uitați-vă doar la cum reacționează după fiecare punct. De parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Fed este cel mai mare jucător al tuturor timpurilor", a declarat Rick Macci, citat de Tennis World USA.
Citește și:

ROGER FEDERER A REVENIT LA ANTRENAMENTE

Fanii lui Roger Federer au fost luați prin surprindere în a doua jumătate a lunii martie, când idolul lor a postat un videoclip de la antrenament. Marele campion elvețian s-a filmat în timp ce lovește o minge de tenis, iar imaginile au ajuns virale în foarte scurt timp. FedEx se află în plin proces de recuperare, însă imaginile de la antrenament au fost primite cu mare încântare în rândul fanilor sportului alb.
Roger Federer, care a jucat ultimul meci în circuitul ATP la Wimbledon 2021, a confirmat faptul că la ediția de anul acesta nu va fi prezent. Elvețianul care va împlini 41 de ani în august a confirmat participarea la Laver Cup, competiție care va avea loc în luna septembrie la Londra, în O2 Arena (23-25 septembrie 2022). Probabil aceea va fi prima competiție la care va lua parte după lunga perioadă de absență din circuit.
Roger Federer a recunoscut la începutul lunii martie că nu există nicio șansă să-l vedem pe teren la Wimbledon în vară. Legendarul tenismen elvețian le-a dat, însă, vești îmbucurătoarea suporterilor săi, asigurându-i că finalul carierei sale nu a venit pentru moment, dar că revenirea în circuit se amână pentru toamnă.
Având în vedere că Wimbledon începe pe 27 iunie, înseamnă că Federer va rata turneul pe care l-a câștigat de opt ori. Vestea vine ca o amară dezamăgire pentru fanii tenisului, care așteptau să-l vadă cât mai curând pe Roger în acțiune. În acest moment, Nadal este în frunte în cursa pentru supremație, ibericul având 21 de turnee de Grand Slam în urma victoriei sale la Australian Open, în timp ce Djokovic este la egalitate cu Federer, fiecare cu câte 20 de titluri majore.
Tenis
Carlos Alcaraz - Roger Federer, un duel așteptat! "Ar fi trist dacă nu ar avea șansa să-l înfrunte"
13/05/2022 LA 12:23
Tenis
Interviul viral oferit de Carlos Alcaraz la doar 12 ani! Ce turnee visa atunci să câștige
09/05/2022 LA 10:51