Chiar dacă s-a impus prima în duelurile de familie cu Naomi Osaka și a câștigat un meci în fața celei de-a doua jucătoare a lumii (Amelia Island, 2012), Mari Osaka a decis să renunțe la cariera ei în tenis, la doar 24 de ani. Aceasta din urmă a făcut anunțul chiar pe contul personal de Instagram, precizând că tenisul nu-i mai aduce bucurie așa cum obișnuia în trecut, motiv pentru care se retrage.
La doar 24 de ani, Mari a anunțat că ea și tenisul o iau pe căi diferite, anulând visul de-o viață a tatălui ei, Leonard Francois, care credea că într-o zi, fetele lui vor fi noile surori Wiiliams din circuitul WTA. Până la urmă, doar Naomi Osaka a ajuns o forță în tenisul mondial feminin. Fără să obțină vreun rezultat remarcabil în carieră și cu o accidentare la umăr care derajat-o tot mereu, Mari a decis să renunțe la sportul în care sora ei scrie istorie.

Mari Osaka se retrage din tenis la doar 24 de ani

Tenis
Simona Halep a coborât pe locul 17 WTA. Naomi Osaka a ieșit din TOP 10. Cum arată clasamentul
04/10/2021 LA 09:37
Mari Osaka a anunțat că își va aloca mai mult timp pentru alte proiecte, după cum a transmis pe Instagram: "Mă retrag din tenis și renunț la a mai juca acest sport. A fost o călătorie de care nu m-am mai bucurat în ultima perioadă, dar sunt recunoscătoare pentru toate amintirile și pentru toată susținerea pe care am câștigat-o în toți acești ani din sport. Acum trec la următorul capitol din viață, așa că vă puteți aștepta la noi proiecte distractive la care voi lucra în viitor", a anunțat Mari pe contul personal de Instagram.
De partea cealaltă, Naomi este pe val și traversează o perioadă excelentă în cariera ei. Nipona, la doar 23 de ani, a cucerit deja 4 titluri de Grand Slam (Australian Open 2019, 2021, US Open 2018, 2020), a fost lider mondial timp de 25 de săptămâni, iar acum este a doua jucătoare a lumii, în urma liderului Ashleigh Barty.
Tenis
Tot ce trebuie să știi despre Indian Wells, "al cincilea" turneu de Grand Slam al anului
03/10/2021 LA 13:03
Tenis
Naomi Osaka a pornit revoluția în tenis! De ce va veghea FBI-ul asupra turneului de la Indian Wells
03/10/2021 LA 12:01