Chiar dacă s-a impus prima în duelurile de familie cu Naomi Osaka și a câștigat un meci în fața celei de-a doua jucătoare a lumii (Amelia Island, 2012), Mari Osaka a decis să renunțe la cariera ei în tenis, la doar 24 de ani. Aceasta din urmă a făcut anunțul chiar pe contul personal de Instagram, precizând că tenisul nu-i mai aduce bucurie așa cum obișnuia în trecut, motiv pentru care se retrage.
La doar 24 de ani, Mari a anunțat că ea și tenisul o iau pe căi diferite, anulând visul de-o viață a tatălui ei, Leonard Francois, care credea că într-o zi, fetele lui vor fi noile surori Wiiliams din circuitul WTA. Până la urmă, doar Naomi Osaka a ajuns o forță în tenisul mondial feminin. Fără să obțină vreun rezultat remarcabil în carieră și cu o accidentare la umăr care derajat-o tot mereu, Mari a decis să renunțe la sportul în care sora ei scrie istorie.

Mari Osaka se retrage din tenis la doar 24 de ani

Tenis
Naomi Osaka vrea să dea lovitura și la Roland Garros! Pe cine a angajat înaintea sezonului de zgură
09/04/2021 LA 09:18
Mari Osaka a anunțat că își va aloca mai mult timp pentru alte proiecte, după cum a transmis pe Instagram: "Mă retrag din tenis și renunț la a mai juca acest sport. A fost o călătorie de care nu m-am mai bucurat în ultima perioadă, dar sunt recunoscătoare pentru toate amintirile și pentru toată susținerea pe care am câștigat-o în toți acești ani din sport. Acum trec la următorul capitol din viață, așa că vă puteți aștepta la noi proiecte distractive la care voi lucra în viitor", a anunțat Mari pe contul personal de Instagram.
De partea cealaltă, Naomi este pe val și traversează o perioadă excelentă în cariera ei. Nipona, la doar 23 de ani, a cucerit deja 4 titluri de Grand Slam (Australian Open 2019, 2021, US Open 2018, 2020), a fost lider mondial timp de 25 de săptămâni, iar acum este a doua jucătoare a lumii, în urma liderului Ashleigh Barty.
Roland-Garros
Lockdown în Franţa! Anunţul preşedintelui Federaţiei de Tenis în legătură cu Roland Garros 2021
02/04/2021 LA 15:35
Tenis
Naomi Osaka, victorii pe bandă rulantă în circuitul feminin! Topul select în care a intrat nipona
30/03/2021 LA 10:55