Stefanos Tsitsipas a devenit deja o prezență constantă în fazele avansate la turneele importante din circuitul ATP. Grecul este între primii zece jucători ai lumii de mai bine de joi ani deja. Acum, într-o altă etapă semnificativă pentru Grecia, compatriota sa, Maria Sakkari, și-a făcut debutul și ea în Top 10 al clasamentului.
Ajungând în finală la evenimentul WTA 500 de la Ostrava de săptămâna trecută, Sakkari a câștigat suficiente puncte pentru a pătrunde în Top 10 WTA, pe locul 10. Cu Tsitsipas deja în top 10, acesta este un moment istoric pentru Grecia; pentru prima dată, țara are doi jucători în Top 10 simultan.
VTB Kremlin Cup
Simona Halep, eliminată în sferturile de finală de la Moscova de Maria Sakkari
22/10/2021 LA 09:32

Maria Sakkari și Stefanos Tsitsipas scriu istorie pentru Grecia

Performanțele din ultimii ani ale lui Tsitsipas și Sakkari înseamnă, de asemenea, că Grecia este una dintre cele două națiuni (împreună cu Spania) care are în prezent primii 10 jucători atât în clasamentul masculin, cât și în cel feminin. Reușita este remarcabilă, deoarece Grecia nu era cunoscută ca o putere a tenisului. Maria Sakkari, de fapt, a devenit doar a doua jucătoare (după însuși Stefanos Tsitsipas) și prima femeie din țară care și-a făcut loc în Top 10.
Înainte ca acest duo să intre triumfător în Top 10, Eleni Daniilidou a fost cel mai bine clasat jucător din Grecia. Daniilidou a ajuns pe locul 14 în mai 2003. Este important de precizat că Stefanos Tsitsipas a debutat în Top 10 în clasamentul ATP în martie 2019. Tânărul de 23 de ani se află în prezent pe locul 3, cea mai înaltă poziție ocupată până acum în cariera lui.
VTB Kremlin Cup
Simona Halep a vorbit despre retragere la Moscova! Ce le-a spus jurnaliștilor ruși
22/10/2021 LA 07:34
Tenis
Scandalul pauzelor de vestiar a împărțit circuitul în 2 tabere: "E la modă să te plângi ca Murray!"
15/10/2021 LA 11:22