Tenis

Acuzată că nu e rusoaică, Sharapova e chemată înapoi, la Sochi: "Numai tu ne poţi ajuta!"

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Maria Sharapova, atrasă într-un proiect la Sochi

Credit imagine: Reuters

DeCristian Mihala
23/05/2020 la 13:54

Elena Vesnina, fosta semifinalistă de la Wimbledon şi de 4 ori câştigătoare în turneele de Grand Slam la dublu, i-a cerut ajutorul Mariei Sharapova pentru a construi o Academie de tenis la Sochi.

În vârstă de 33 de ani, Vesnina s-a retras provizoriu din tenis în toamna lui 2018, pentru a da naştere primului său copil. Până să se decidă dacă mai revine în circuit, unde se axase în ultimii ani pe competiţiile de dublu, rusoaica vrea să se implice într-un proiect ambiţios.

Sportiva care a câştigat peste 12 milioane de euro din tenis, de-a lungul timpului, vrea să pună bazele unei Academii la Sochi, însă s-a confruntat cu o mulţime de probleme de ordin birocratic.

Tenis

Ruşii, acuzaţii grave: Sharapova, o victimă! "De ce se închid ochii în cazul Serenei Williams?"

ACUM 9 ORE

Vesnina a făcut un apel la Sharapova, care cu siguranţă are mai multă trecere în Sochi, oraşul în care s-a apucat de tenis, la vârsta de 4 ani. Elena a explicat de ce are nevoie de ajutorul conaţionalei sale şi de ce o Academie în acest oraş ar fi o adevărată binecuvântare pentru mulţi dintre tinerii din Rusia.

"Nu înţeleg de ce nu există nicio Academie de tenis în Sochi. E un loc ideal pentru pregătirea tinerilor. În noiembrie sunt 18-20 de grade. Acum, sunt la Moscova şi aici nu s-a oprit căldura încă, e foarte frig. În timp ce la Sochi sunt 28 de grade şi te poţi antrena fără probleme în aer liber. Vreau să o atrag şi pe Sharapova în acest proiect, dar întrebarea e dacă şi ea va fi de acord. Toate afacerile ei sunt în SUA şi ştiu că vine foarte rar în Rusia. Dar trebuie să o sunăm şi să îi spunem clar: <<Masha, avem nevoie de o Academie la Sochi, avem nevoie de ajutorul tău, numai tu ne poţi ajuta>>", a spus Vesnina potrivit Go Tennis.

Sharapova, acuzată de Kafelnikov că nu e rusoaică

Iniţiativa Vesninei de a o atrage pe Sharapova într-un proiect în Rusia vine la doar o lună după ce "Masha" a fost acuzată că nu e interesată deloc de ţara în care s-a născut.

Fostul lider al circuitului ATP, Kafelnikov, a avut câteva remarci dure la adresa Mariei Sharapova. Fostul jucător de tenis spune că, deşi Maria susţine că este rusoaică, ea simte, gândeşte şi se comportă ca un american.

Sharapova este americancă fără nicio îndoială. Există cineva care se îndoieşte de asta? Are cetăţenie americană, toată viaţa şi-a petrecut-o acolo. Este acolo de la 5 ani | Yevgeny Kafelnikov

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Tenis

O româncă, singura jucătoare din istoria Roland Garros care a pierdut de două ori acelaşi meci

ACUM 11 ORE
Tenis

Legenda tenisului care a rămas fără niciun ban: "Am primit faimă, nu și bani!"

ACUM 14 ORE
Subiecte asemănătoare
Tenis
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Tenis

Ruşii, acuzaţii grave: Sharapova, o victimă! "De ce se închid ochii în cazul Serenei Williams?"

ACUM 9 ORE

Ultimele videoclipuri

Tenis

#YouSayWePlay Roland Garros 2009, înfrângerea istorică a lui Rafael Nadal la Paris

00:03:29

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Interviu cu Alexandra Tănăsescu

22/05/2020 LA 12:45
Vezi mai multe