Dramele războiului din Ucraina continuă, din păcate, la 6 zile de la începerea invaziei rusești în țara vecină. Tensiunile nu par a fi pe final, ba dimpotrivă, iar urmările se simt în fiecare domeniu, inclusiv în sport. O revoluție a sportivilor ucraineni a început deja, iar fosta tenismenă din Rusia, Maria Sharapova, a luat și ea atitudine.
Câștigătoare a 5 titluri de Grand Slam, Maria Sharapova a preferat în primele zile ale invaziei rusești în Ucraina să-și păstreze tăcerea, însă până la urmă fosta sportivă a transmis un mesaj prin intermediul rețelelor de socializare: "Sosirea în Europa se simte foarte diferit de data aceasta! Sunt cu inima grea și cu un dor profund de pace! Și, cel mai important, îm doresc siguranță pentru copiii noștri și pentru viitorul lor".
Mutua Madrid Open
Simona Halep poate urca într-un clasament istoric dacă se califică în sferturi la Madrid
01/05/2022 LA 17:55

Maria Sharapova, afectată de războiul din Ucraina, pornit de ruși

Deși locuiește în Statele Unite ale Americii de la vârsta de 7 ani, Maria Sharapova a revenit în Europa zilele acestea. Fosta tenismenă se află actualmente la Paris, în Franța. Fanii sportivei au făcut apel în ultimele zile la Maria să ia atitudine în contextul războiului și să transmită un mesaj contra președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Deși nu a menționat numele președintelui, Masha a transmis mesaje asemănătoare cu cele ale lui Daniil Medvedev și Andrey Rublev, care de asemenea au precizat că își doresc pace.
În a sa carieră, Maria Sharapova a petrecut pe prima poziție din clasament 21 de săptămâni. De-a lungul timpului, Maria și-a trecut în palmares 5 titluri de Mare Șlem (2004 – Wimbledon, 2006 – US Open, 2008 – Australian Open, 2012, 2014 – Roland Garros) și 36 de titluri WTA (ultimul în 2017, la Tianjin).
Tenis
Simona Halep, salt spectaculos în WTA Race. Poziția pe care urcă dacă va câștiga Indian Wells
17/03/2022 LA 08:53
BNP Paribas Open
Halep - Swiatek, prin ochii ESPN. Ce scriu specialiștii despre marele duel din semifinale
17/03/2022 LA 08:20