Maria Sharapova, locul 137 WTA, s-a retras de la turneul desfășurat săptămâna aceasta la Linz și se concentrează pe starea ei de sănătate. În ultima vreme, jucătoarea de tenis din Rusia nu a mai evoluat în circuitul feminin de tenis din cauza problemelor pe care le-a avut la umăr.
Într-un interviu pentru Le Figaro, Sharapova a vorbit despre planurile pe care le are pentru sezonul următor. Rusoaica a mărturisit că-și dorește să fie sănătoasă pentru a disputa meciuri pe toată durata anului 2020. Ea a vorbit și despre următoarea competiție la care ar urma să ia parte, turneul de categorie Internațional de la Luxemburg, „BGL BNP Paribas Luxembourg Open”.

Maria Sharapova țintește un an 2020 fără accidentări

Tenis
Opinie controversată: "Cea mai mare greșeală din cariera Sharapovei e că a bătut-o pe Serena"
03/11/2021 LA 09:25
"Nu sunt presată, principalul obiectiv este să fiu sănătoasă, să reîncep să muncesc şi să joc un sezon complet în 2020. Umărul este slăbiciunea mea de ani buni. Acest sezon a mers foarte rău, a părut că nu am putut să joc pentru tot anul. Acestea sunt problemele pe care un atlet trebuie să le îndure. Eu sunt hotărâtă să devin din nou foarte bună", a mărturisit rusoaica pentru Le Figaro. Sharapova nu a mai disputat un meci în circuitul feminin de tenis de la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, în care a cedat în fața Serenei Williams în primul tur, scor 6-1, 6-1, după doar o oră de joc.
Cel mai lung parcurs pe care l-a avut rusoaica anul acesta în circuit s-a întâmplat la Australian Open, acolo unde a ajuns până în sferturile de finală. Acolo, ea a cedat în fața australiencei Ashleigh Barty, scor 6-4, 1-6, 4-6, după două ore și 25 de minute de joc. Sharapova a mărturisit că nu exclude posibilitatea unei pauze mai lungi, poate chiar oprirea sezonului încă din acest punct pentru a se concentra pe startul sezonului 2020.
"Vreau să-mi testez umărul jucând seturi de antrenament", a afirmat jucătoarea clasată acum pe locul 137 WTA. Maria Sharapova a fost lider mondial pentru 21 de săptămâni și a cucerit de-a lungul carierei ei cinci trofee de Grand Slam: Wimbledon – 2004, US Open – 2006, Australian Open – 2008 și Roland Garros – 2012, 2014. Rusoaica a fost operată din nou la umăr în luna februarie, iar de atunci, ea a disputat doar șapte meciuri în cinci turnee, câștigând numai două.
Tenis
Bollettieri, sfat pentru Emma Răducanu! De ce nu poate fi considerată încă o mare campioană
20/09/2021 LA 09:25
Tenis
Cât câștigă în prezent Emma Răducanu din contractele cu Nike și Wilson și ce oferte are pe masă
20/09/2021 LA 08:24