Marian Vajda, unul dintre cei mai decorați antrenori din istoria tenisului, nu mai face parte din echipa lui Novak Djokovic, iar anunțul a fost făcut la începutul acestei săptămâni. Tehnicianul slovac nu a fost alături de Djokovic la Melbourne și nici la Dubai de la începutul acestul sezon competițional. Acum, Vajda a explicat ce ar putea sta la baza rupturii dintre el și Djokovic.
"Am ajuns oficial la un acord după Turneul Campionilor de la Torino, deși lucrurile nu au mers bine nici înainte, după finala de la US Open împotriva lui Medvedev. Novak nu a reușit să câștige al 21-lea turneu de Grand Slam și a ratat Marele Slam (câștigarea celor patru turnee majore într-un singur an)", a spus Marian Vajda în presa din Serbia, pentru Sport.sk.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35

Marian Vajda a explicat de ce s-a rupt colaborarea cu Novak Djokovic

"Îmi promisese că va veni la Bratislava să vorbească cu mine și că vom termina cumva totul cu bine. Dar a fost o perioadă dificilă și, în cele din urmă, m-a invitat la Torino, unde am încheiat contractul. Echipa lui trebuia să anunțe acest lucru, nu am vrut să fiu primul care vorbește și i-am lăsat pe ei.
În luna decembrie, când s-a ivit ocazia de a merge în Australia, probabil că nu a fost un moment bun, iar când am vorbit cu dumneavoastră în ianuarie, în timpul Australian Open, nu am vrut să-i agravez din nou situația la Melbourne, nici după expulzarea sa. Lucrurile nu mai mergeau bine din iulie. El a rămas fără energie la US Open, după ce a pierdut-o aproape pe toată la Jocurile Olimpice. Nu am fost în favoarea participării lui la Jocuri, termenele erau foarte scurte, nu prea avea timp să se pregătescă, iar efortul fizic și mental era prea mare.
Am înțeles că obiectivul lui era, desigur, să ofere Serbiei o medalie de aur. Dar a existat un decalaj. Și apoi a apărut problema nevaccinării, el nu ar juca multe turnee ca jucător nevaccinat și are deja o echipă puternică cu Goran Ivanisevic. După ce am evaluat toate circumstanțele, am decis de comun acord să punem capăt cooperării noastre profesionale", a mai spus Vajda pentru Sport.sk.
În acest moment, restul echipei lui Djokovic rămâne neschimbat. El va fi în continuare alături de antrenorul Ivanisevic, kinetoterapeuții Ulises Badio și Miljan Amanovic și antrenorul de fitness Marco Panichi. Marian Vajda este o persoană foarte importantă din viața și cariera lui Novak Djokovic de mai bine de 15 ani. Au început să lucreze împreună înainte de Roland Garros 2006 și, cu excepția unei scurte pauze, au rămas împreună de atunci. Vajda a fost parte din echipa lui Novak Djokovic la fiecare dintre cele 20 de succese la titlurile de Grand Slam câștigate de Nole în carieră.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51