Marius Copil, finalistul de anul trecut de la Basel, a vorbit pentru site-ul ATP despre momentele grele din cariera lui de până acum și mai spune că-și dorește să câștige cel puțin un titlu în circuit: "Visul meu este să câştig cel puţin un titlu ATP. Să câştig unul ar fi frumos". Arădeanul în vârstă de 29 de ani a disputat până în prezent două finale, ambele în 2018, la Sofia și Basel, însă pe ambele le-a pierdut.
El a mai povestit, printre altele, că nu tenisul a fost sportul preferat când era copil: "Tenisul era un sport unu la unu. La început, asta nu-mi plăcea, deoarece tatăl meu a fost jucător de rugby şi mama handbalistă, aşa că amândoi au făcut sporturi de echipă. Când veneam acasă şi îmi terminam temele, îmi dădeau voie să ies pe stradă să mă joc fotbal cu copiii. De aceea îmi plăcea fotbalul mai mult decât tenisul. Era mai multă distracţie. Le-am spus: Ascultaţi, dacă vreţi să stau aici vreau doar să servesc şi să dau smeşuri. Aşa că doi ani doar am servit şi am dat smeşuri".
https://i.eurosport.com/2018/08/28/2406710.jpg
Australian Open
Novak Djokovic, învins în afara terenului! Guvernul australian salută victoria
ACUM 23 MINUTE

Marius Copil și principala armă: serviciul

Copil are un serviciu impresionant, remarcat și de jucătorii din circuit, precum Roger Federer și Andy Murray. Arădeanul înregistrează 75% reușită pe primul serviciu și se află între primii 50 de jucători ai lumii când vine vorba despre acest aspect. "Ce serviciu frumos are! Simpatic şi cu o purtare calmă pe teren", a spus Roger Federer despre Copil."Serveşte foarte bine", a spus și Andy Murray.
Ajuns până pe locul 56 ATP, Marius Copil își amintește cum l-a sfătuit tatăl lui să treacă de la turneele pentru juniori la cele challenger: "Tatăl meu a spus: <Nu mai jucăm la juniori, mergem direct la turneele ATP>. Cred că a fost o decizie greşită, deoarece la juniori ai acele meciuri lungi. Sunt rivalităţi când joci bine. Sunt cei mai buni copii din toate ţările, aşa că ai parte de meciuri bune. Participând la turnee challenger atât de tânăr, este greu pentru că adversarii erau mult mai puternici decât mine, ştiau jocul mai bine ca mine şi am pierdut meciuri, aşa că a fost greu să-mi cresc jocul şi să capăt încredere. La 22 de ani (n.r. - în 2013), am ajuns pe locul 124 şi apoi am început să mă gândesc că sunt deja în Top 100. M-am gândit prea departe şi am spus: <Ok, am reuşit deja>. Nu am gândit bine şi am căzut. A fost greu deoarece apoi oamenii au început să mă judece şi am ascultat de la fiecare. Încrederea mea a coborât şi am vrut la un moment dat să mă opresc", a precizat el pentru sursa citată.
https://i.eurosport.com/2019/10/22/2700926.jpg

Momentul în care a pătruns între primii 100 de jucători

Cel mai bine clasat jucător de tenis din România în clasamentul ATP a reușit să pătrundă între primii 100 de jucători după turneul de la Madrid, ediția din 2017, la 11 ani de când a trecut la profesioniști. Copil l-a învins atunci pe spaniolul Guillermo Garcia-Lopez, cu scorul de 7-6 (6), 4-6, 7-6 (9), revenind de la 0-3 şi salvând două mingi de meci în decisiv.
"M-am uitat la antrenor ca şi cum aş fi spus: <Nu pot să o fac. Sunt atât de aproape să intru în Top 100 şi am fost şi înainte. Nu ştiu dacă pot să reuşesc>. Era atât de strâns. El mi-a spus doar să mă relaxez şi să joc, indiferent de ce se întâmplă. Am fost un pic norocos cu câteva lovituri extraordinare, apoi fileul m-a ajutat la minge de meci. Doar trimiteam mingea înapoi şi mă rugam: <Te rog, greşeşte!> M-am simţit cu 20 de kilograme mai uşor, toată presiunea de pe umerii mei. Nu vreau să ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă nu aş fi câştigat acel tie-break, aşa că e bine că l-am câştigat. Cred că noi, ca jucători, punem prea multă presiune pe noi înşine cu Top 100. Este un obiectiv pe care vrei să-l atingi şi apoi când eşti aproape, începi să te gândeşi prea mult", a mai spus Copil.
Australian Open
Anunţul făcut de preşedintele Serbiei, când a aflat că Djokovic va fi expulzat din Australia
ACUM O ORĂ
Australian Open
3 mari câştigători de pe urma "ştergerii" lui Djokovic de pe tabloul Australian Open
ACUM O ORĂ