Fost ocupant al locului 56 ATP, Marius Copil s-a calificat vineri în semifinalele turneului challenger de la Sankt Petersburg (Rusia), dotat cu premii totale de 52.080 dolari, după ce l-a învins, vineri, pe americanul Christopher Eubanks, cu 7-6 (1), 7-5. Al patrulea favorit al competiției, Marius Copil s-a impus după două ore şi 20 minute de joc.
Arădeanul se pregătește pentru o revenire importantă în circuitul ATP și își păstrează cea mai bună armă a sa, serviciul. El a încheiat partida cu americanul Eubanks cu 14 aşi (două duble greşeli), oferindu-i adversarului o singură şansă de break, pe care Eubanks nu a fructificat-o. Americanul (24 ani, 242 ATP), cap de serie numărul şapte, a avut 5 aşi şi şi-a pierdut serviciul o singură dată, în ultimul game al meciului.

Marius Copil, calificare entuziasmantă în semifinalele challenger-ului de la Sankt Petersburg

Tenis
Locație nou-nouță pentru România - Ungaria, din Billie Jean King Cup. Unde se joacă
ACUM O ORĂ
Marius Copil dă semne importante de revenire, după o perioadă nefastă pe care o traversa în carieră. Arădeanul în vârstă de 30 de ani nu mai reuşise trei victorii consecutive din octombrie 2019, de la Antwerp (ATP), unde a pierdut în sferturi în faţa britanicului Andy Murray, după trei seturi.
Marius Copil şi-a asigurat un cec de 2.510 dolari şi 29 puncte ATP. În penultimul act, Marius se va duela cu favoritul gazdelor, rusul Evgenii Tiurnev, ocupant al locului 403 ATP. Rusul a pierdut un singur set până în semifinale, iar în sferturile de finală l-a învins pe bosniacul Mirza Basic în minimum de seturi, scor 6-4, 6-2, la capătul unui meci facil, de o oră și 14 minute de joc. Meciul dintre Marius Copil și Tiurnev va avea loc sâmbătă la Sankt Petersburg, de la ora 11.30.
Tenis
"Mesajul secret" al lui Federer pentru Nadal. Roger a explicat cel mai intens moment al retragerii
ACUM 2 ORE
Tenis
Îngrozitor: Zverev s-a reaccidentat și ar putea lipsi enorm din circuit
ACUM 3 ORE